Ország-világ

2008.09.19. 16:24

Tíz év börtön a zvezdás huligánnak

Tíz év börtönre ítélte a Crvena zvezda futballcsapat egyik szurkolóját egy belgrádi bíróság pénteken, mert a múlt év végén egy meccs után életveszélyesen megsebesített egy rendőrt.

mti

A december 2-i Crvena zvezda–Hajduk Kula mérkőzés után társaival a pályára berontó húszéves Uros Misic egy 1000 fokon égő fáklyát nyomott a rendőr arcába, a zekéje alá nyúlt vele, végül a szájába akarta dugni.
A tárgyaláson a bíró ezt szándékos gyilkossági kísérletnek ítélte meg, rámutatva arra, hogy a rendőr nem alkalmazott erőszakot, fegyverét is már sérülten vette elő, de nem lőtt vele, csak ijesztésre használta. Az ítélet indoklásában a tanácsvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a szerbiai stadionokban mindennapossá vált az erőszak, s ennek véget kell vetni.

Szerbiában két fővárosi csapatnak, a Crvena zvezdának és a Partizannak van hírhedten garázda, erőszakos, tombolásra mindig kész szurkolótábora. Ha a két klub közül bármelyiknek mérkőzése van, még kilométerekre a stadiontól, a legbelső belvárosban is védőruhás, pajzsos rohamrendőröket látni, akik készenlétben állnak, hogy szétoszlassák a hol a csapatuk győzelme fölötti örömükben, hol veresége miatti elkeseredésükben az utcákon pusztító szurkolók hordáit. A Crvena zvezda szurkolói a pénteki ítélethirdetés után is kisebb felfordulást okoztak zajongásukkal, dühödt szitkozódásukkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában