Ország-világ

2008.09.24. 17:28

Újabb büntetőeljárás roma szervezetek ellen

Újabb büntetőeljárás indult jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntett alapos gyanúja miatt Bács-Kiskun megyében négy roma érdek-képviseleti szervezet ellen.

mti

Újabb büntetőeljárás indult jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntett alapos gyanúja miatt Bács-Kiskun megyében négy roma érdek-képviseleti szervezet ellen, melyek közül egyiknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője – közölte szerdán az MTI-vel Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyészhelyettese.

A szervezetek 255 millió forint állami támogatást nyertek, amelyből
– a nyomozó hatóság számára jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – a már folyósított 140 millió forint felhasználását fiktív számlákkal igazolták – mondta Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyészhelyettese.

A főügyészhelyettes beszámolt arról, hogy a négy társadalmi szervezetnél – az ügyészség felügyeletével – házkutatást tartott szerdán a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala.

A négy társadalmi szervezet között van a kiskunmajsai roma érdek-képviseleti szervezet is, amelynek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője.

Kolompár Orbánt 2008. szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet 13 millió forint állami támogatással nem tud elszámolni. A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatalánál, fokozott ügyészi felügyelettel folyó ügyben Kolompár Orbánt és további három embert gyanúsítanak azzal, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által munkahelyteremtésre adott összeget nem az adott célra használták fel, azzal nem tudnak elszámolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában