Ország-világ

2008.09.26. 18:44

Védelmet kérnek a rendőrök

A kormány kezdeményezzen ötpárti egyeztetést a szigorúbb törvényi szabályozásért, a rendőrök elleni támadások megelőzésére

É. S.

A kormány kezdeményezzen ötpárti egyeztetést a szigorúbb törvényi szabályozásért, a rendőrök elleni támadások megelőzésére – kérte pénteken levélben az igazságügyi és rendészeti minisztert a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ).

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] A kormány kezdeményezzen ötpárti egyeztetést a szigorúbb törvényi szabályozásért, a rendőrök elleni támadások megelőzésére
[/caption]

A szövetség elnöke, Kónya Péter által jegyzett közlemény szerint tarthatatlan az az állapot, hogy az utcai tüntetők rendszeresen fizikai támadásokat intéznek a rendezvények biztosításában részt vevő rendőrök ellen. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a jelenlegi jogszabályoknak nincs megfelelő visszatartó erejük az ilyen brutális cselekedetek megelőzésére, illetve megakadályozására.

Ezért a szövetség elnöksége pénteken levélben fejezte ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek azt az „elvárását”: a kormány azonnal kezdeményezzen ötpárti parlamenti egyeztetést annak érdekében, hogy mielőbb megszülethessen egy olyan jogszabály, amely a törvény teljes szigorával lesújt azokra, akik hivatalos személyt szolgálati tevékenységével összefüggésben bántalmaznak.

Egyúttal azt kérték Lázár Jánostól, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnökétől, hogy a grémium tagjai – pártállástól függetlenül – tegyenek meg mindent a kezdeményezés eredményességéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában