Ország-világ

2008.10.27. 10:41

Aláírták a kecskeméti Mercedes szerződést

Az Országgyűlés épületében a Daimler AG és a magyar kormány képviselői megállapodást kötöttek a kecskeméti Mercedes-gyár létesítésének fontos részleteiről, amely többek között nyolcszáz millió eurós beruházást és mintegy 2500 munkahely létesítését jelenti a térségnek.

BAMA

A megállapodás értelmében a gyárban 2012-től évente több mint százezer kompakt gépkocsi készül. A rastatti gyárral együttműködve Kecskeméten a mostani A- és B-osztályt követő generáció két modellje gördül majd le a futószalagról. A rastatti gyárban, ahol a jövőben három modellt gyártanak, hatszáz millió eurós beruházást tervez a konszern.

A Mercedes-Benz, a gyár építésével termelési kapacitását kívánja fokozni a kompakt gépjárművek kategóriájában, ezáltal a kínálatát két modellről négyre kívánja növelni. A kecskeméti gyár hozzájárul ahhoz, hogy a portfolió bővítését tartósan gazdaságos módon tudja megvalósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában