Ország-világ

2008.10.05. 17:20

Csecsenföldön átadták a Putyin körutat

Utcát neveztek el vasárnap Vlagyimir Putyin orosz kormányfőről a csecsen főváros, Groznij belvárosában. Az útszakasz épületeit felújították, egyeseket közülük márvánnyal borítottak.

BAMA

"Putyin kimagasló szolgálatot tett a terror elleni küzdelemben és a gazdaság helyreállításában Csecsenföldön" - indokolta a névválasztást az észak-kaukázusi köztársaság oroszbarát vezetése.

Ramzan Kadirov csecsen elnök személyesen adta át a forgalomnak a Győzelem utcájáról Vlagyimir Putyin körútra átkeresztelt útszakaszt, amelynek házait teljesen felújították, és néhányat közülük márvánnyal borítottak be. "Putyin szilárd akaratának köszönhető, hogy Csecsenföld nem vált a terrorizmus hídfőállásává" - méltatta a korábbi orosz elnököt Kadirov.

Putyin két háborút is vívott a csecsen szakadár lázadókkal a 90-es években. A háborúk bélyegét továbbra is magán viselő térségben az elmúlt években jelentősen visszaesett a terrorcselekmények száma, ám a komoly moszkvai támogatás ellenére a köztársaság helyzete korántsem tekinthető stabilnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában