Ország-világ

2008.10.24. 15:57

Feladta a rekordkísérletet a milliárdos

Feladta transzatlanti vitorlázó gyorsasági rekordkísérletét Sir Richard Branson.

mti

A brit milliárdos gyermekeivel és világklasszis sportolókkal indult el szerdán egy 30 méteres hajóval New Yorkból, és Bermuda környékén döntött úgy, hogy nincs értelme a folytatásnak.

„Tudjuk, hogy csúnya idő lesz, de a szél nagyon kell a rekordsebesség eléréséhez” – mondta a Virgin Group vállalatbirodalom 58 éves elnöke még az indulás előtt. A kapitányt gyerekei, a 23 éves Sam és a 26 éves Holly is elkísérték a csaknem ötezer kilométeres útra. Branson és segítői – akik olimpiai érmes brit vitorlázók –  kevesebb mint hat nap alatt akartak átkelni az Atlanti-óceánon. A végállomás a délnyugat-angliai Lizard Point lett volna. A jelenlegi rekord 6 nap, 17 óra, 52 perc és 39 másodperc.

Branson – aki vállalkozását barátja, a kalandvágyó milliomos Steve Fossett emlékének ajánlotta – a nyolcvanas években kezdett el különféle világcsúcsok megdöntésével foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában