Ország-világ

2008.10.29. 13:04

Fidesz: kétmillió áldozata lehet a megszorításnak

A Fidesz szerint közel kétmillió ember lehet a kárvallottja a kormány által tervezett megszorító csomagnak

BAMA

A Fidesz szerint közel kétmillió ember lehet a kárvallottja a kormány által  tervezett megszorító csomagnak, amelyről kiderült, hogy nem a Nemzetközi Valutaalap (IMF) követelésére, hanem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya saját elhatározására vezetik be - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Navracsics Tibor az IMF-megállapodásról azt mondta: nem túl hízelgő Magyarországra nézve, hogy olyan államokkal került egy kategóriába, mint Fehéroroszország, Ukrajna, Izland és Pakisztán. Hangsúlyozta: tíz évvel ezelőtt kormányzati siker volt, hogy Magyarország kitört a fejlődő országok közül, amelyek a valutaalap segélyére voltak szorulva, most azonban ismét oda jutottunk, ahol 10 évvel ezelőtt voltunk.

"Európa a terhek csökkentése és a gazdasági növekedés élénkítése irányába halad, mi az elszegényedés, a megszorítások és továbbra is a gazdasági recesszió irányába haladunk. Ezt tudják a szocialisták, ezt tették az elmúlt hat évben is, csak ennyit várhatunk tőlük, ez azonban nem vezet ki minket a válságból" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában