Ország-világ

2008.10.17. 15:11

Fodor fúrja az MDF és MSZP közös javaslatát

A liberálisok elnöke szerint az MSZP és az MDF javaslata gyengítené a költségvetési plafontörvényt

mti

Az MSZP és az MDF együttműködésének eredményeként olyan módosító indítványokat adtak be az SZDSZ költségvetési plafontörvény-javaslatához, amelyek gyengíteni akarják és gyakorlatilag a lényegét húznák ki, ami nem megengedhető - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.

Az SZDSZ elnöke a párt ügyvivő testületének ülése után közölte: a költségvetési plafonról szóló javaslatot nem gyengíteni, hanem erősíteni kell, mert ez az ország érdeke; a kormánynak világossá kell tennie, hogy nem lehet növelni a költségvetés kiadási oldalát.

Az adókérdésről a politikus azt mondta: e területen az SZDSZ-nek is vissza kell lépnie, hogy megmutassák, hajlandóak engedni az álláspontjukból. "Ez az a terület, ahol mi hajlandóak vagyunk visszalépni, és világossá kívánjuk tenni, hogy nem ragaszkodunk az adócsökkentéshez"- mondta Fodor Gábor. Hozzáfűzte: először a stabilitást kell megteremteni, utána viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy az adóreformot ne vegyék le a napirendről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában