Ország-világ

2008.10.02. 19:37

Ingyen rúgja a bőrt Etxeberria

Joseba Etxeberria a következő szezonban ingyen futballozik az Athletic Bilbao csapatában: az 53-szoros spanyol válogatott csatár a fizetéséről és a prémiumáról is lemond.

mti

– Ezzel a gesztussal szeretném megköszönni azt a rengeteg szeretetet, amit a klubtól és a szurkolóktól kaptam – mondta csütörtökön a 31 éves játékos, aki egy év múlva kívánja befejezni profi pályafutását.

– Nem találunk szavakat, melyekkel ki tudnánk fejezni hálánkat – reagált a futballista bejelentésére Fernando Garcia Macua. – A profi futballban talán az egész világon egyedülálló ez a gesztus.

Etxeberria 1995-ben a Real Sociedadtól érkezett az Athletichez. Bilbaóban 419 bajnokin 87 gólt szerzett. A spanyol válogatottal részt vett az 1998-as világ-, illetve a 2000-es és 2004-es Európa-bajnokságon. Az idei, spanyol sikerrel végződött kontinenstornán már nem volt tagja a nemzeti együttes keretének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában