Ország-világ

2008.10.12. 07:02

Kész a királynő új ruhája

Elkészült a királynő új ruhája. Freire Szilvia, a Miss World Hungary, egy Náray-estélyit visel majd az idei Miss World szépségverseny világdöntőjén. A ruhakölteményt fehér selyemből varrták, kristályok díszítik, és valóban királynői darab.

Fábos Erika

Decemberben rendezik meg a világ legszebbjeinek döntőjét. Freire Szilvia felkészült a versenyre: az elmúlt hónapjai arról szóltak, hogy minél tökéletesebb legyen a megjelenése, így a ruhái is.

„Nagyon örültem, hogy Náray Tamás tervezte a világdöntőre a megjelenésemet, hiszen már a hazai döntőn is az ő munkáját viseltem. Az a sárga estélyi is álmaim ruhája volt – mondta Freire Szilvia. – Most is teljes mértékben az ő elképzeléseire hagyatkoztam. Nem is gondolkodtam azon, milyen ruhát szeretnék, mert tudtam, hogy az lesz a legjobb, amit ő kitalál. Tényleg így lett. A hét végi bemutatóján már viseltem, és kiderült, hogy csodálatosan mutat a színpadon, ami nagyon fontos egy ilyen versenyen.”

Freire Szilvia azt mondja: a legtöbb lány szintén nagy divatházak modelljeiben jelenik meg a döntőn, így nem mellékes, ő miben lép a kifutóra. Nem csak a szépség, a megjelenés is sokat számít. „Ha nem estélyiről, hanem egy hétköznapi ruháról beszélünk, akkor is meglátszik a viselőjén, hogyan érzi magát benne – mondta Freire Szilvia. – Aki tudja, hogy jól mutat a ruhájában, az magabiztosabb is lesz. Én azért szeretem ezt az estélyit, mert egyszerre királynős és szexis. Hangsúlyozza nőiességemet, és közben rendkívül elegáns.”

Névjegy

1984. szeptember 23-án született Budapesten. Kilencéves koráig Mozambikban élt. Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte, jelenleg a Budapest Média Intézetben kommunikáció szakos hallgató. 2008-ban megnyerte a Miss World Hungary szépségversenyt. Kedvenc étele: húsleves. Kedvenc itala: tej. Hobbija: póker, festés.

Az idei Miss World szépségverseny döntőjét a grúz–orosz konfliktus miatt, biztonsági szempontokat figyelembe véve Kijev helyett a dél-afrikai Johannesburgban rendezik meg. A magyar királynő nagyon örül, hogy változott a helyszín, azt mondja: majdhogynem hazai pályán lép majd kifutóra. „A Dél-Afrikával határos országban, Mozambikban éltem kilencéves koromig, Johannesburg sem ismeretlen előttem, sokat jártam ott – mesélte Freire Szilvia. – A versenyre egy hónap múlva utazom, hiszen edzőtáborozáson veszünk részt a döntő előtt. A nagy esemény december 13-án lesz, aminek szintén nagyon örültem, mert a 13-as a szerencseszámom: ezzel a sorszámmal nyertem meg a hazai versenyt.”

Freire Szilvia négy hónapja készül élete nagy versenyére, de változnia nem sokat kellett. „A verseny után volt egy konzultáció, hogy mire lenne szükség, így eltüntettek a bokámról egy apró tetoválást, feketéről barnára változott a hajszínem, és fogszabályozót viselek. Utóbbi megy a legnehezebben. Azért is várom már a versenyt, hogy végre levegyék rólam” – tette hozzá nevetve.

Kilencéves koráig Mozambikban élt.

Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte, jelenleg a Budapest Média Intézetben kommunikáció szakos hallgató.

2008-ban megnyerte a Miss World Hungary szépségversenyt.

Kedvenc étele: húsleves.

Kedvenc itala: tej.

Hobbija: póker, festés. Apró változtatásokat is el kellett szenvednie a királynőnek: a haja barna lett, eltüntették a tetoválását, és a decemberi versenyig a fogszabályozóját is viselnie kell. Freire Szilvia -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában