Ország-világ

2008.10.16. 14:35

Nem tartoznak senkire a módszerek

Az ICO brit adatvédelmi iroda állásfoglalása szerint helyesen járt el az a londoni laboratórium, amelyik nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, milyen módszerekkel vizsgálja a doppingellenőrzésre beküldött mintákat.

mti

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) üdvözölte a döntést, mely segíti a tiltott szerek elleni harcot. A kérdésben határozó szervezet, az ICO Nagy-Britannia olyan független hatósága, amelyiknek az a feladata, hogy biztosítsa a közérdekű információk hozzáférhetőségét, illetve megvédje a személyes adatokat, információkat. Az ICO-hoz egy névtelen bejelentő fordult azzal a kéréssel, hogy kötelezze a londoni King’s College főiskola laboratóriumát a minták ellenőrzési módszereinek nyilvánosságra hozatalára. A szervezet azonban úgy ítélte meg, hogy az információk birtokában a  doppingszergyártók olyan készítményeket állítanának elő, melyeket nem lehet kimutatni.

A WADA szóvivője hangsúlyozta, hogy fontos a nyilvánosság és az egyenes beszéd a dopping elleni harcban, ám az intelligencia és a megfontoltság szintén elengedhetetlen a sikerhez. Márpedig a WADA szerint az ICO döntése éppen ezt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában