Ország-világ

2008.10.28. 15:05

Takarékosságra intenek a hírességek

Október közepétől takarékosságra tanít Buday Péter szakácsmester, Jakupcsek Gabriella televíziós műsorvezető, Igaly Diána sportlövő olimpiai bajnok, Juhász Árpád geológus és Novák Péter koreográfus. Az az E.ON Hungária energiatakarékosságról szóló kisfilmjei október közepétől láthatók. A kampány célja, hogy tanácsokkal segítse a nézőket az energia hatékony felhasználásában.

D. T.

Jakupcsek Gabriella, Juhász Árpád, Novák Péter, Igaly Diána és Buday Péter az energiatakarékosság fontosságáról beszélnek az E.ON új rövidfilmjeiben, melyek október 15-től öt héten át láthatóak a TV2-n. Az öt kisfilm mindegyikében más-más ismert személyiség tolmácsolásában hallhatóak azok a hasznos tippek, melyek segítségével egy-egy háztartás akár több tízezer forinttal is csökkenheti éves kiadásait.

A kampány emellett hangsúlyozza: az energia olyan érték, melyre holnap is szükség lehet, ezért érdemes takarékosan használni. Buday Péter főszakács ezúttal is a konyhában jeleskedik, energiatakarékos főzési praktikákra hívja fel a figyelmet. Igaly Diána olimpiai bajnok a fürdőszobába kalauzolja a nézőket, Jakupcsek Gabriella, Juhász Árpád és Novák Péter pedig további praktikus tanácsokat ad az energia hatékony felhasználásához. A reklámokból az is kiderül, hogy okos készülékválasztással évente több ünnepi vacsora árát is megspórolhatjuk, sőt, kis odafigyeléssel – megfelelő szigeteléssel, vagy az akkumulátorok éjszakai áramtalanításával – akár napi száz forint is a zsebünkben maradhat.

A kampány nemcsak hasznos ötleteket ad, de energiatudatos gondolkodásra ösztönöz a háztartásokban, hiszen a fenntarthatóság a jövő egyik kulcsfontosságú kérdése. Csak egy példa: Európában hozzávetőleg 3,7 milliárd készülék fogyasztja készenléti üzemmódban az áramot és ez egy évben 7 milliárd euróba került az embereknek. Mindez megspórolható.

D. T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában