Ország-világ

2008.10.20. 18:39

Veszélyes isztambuli landolás

Csak üggyel-bajjal tudott landolni a Turkish Airlines Budapestről Isztambulba tartó járata hétfőn délelőtt. A Boeing 737-800 típusú gép információink szerint, esetleg a jobb fékszárny meghibásodása miatt vészfékezéssel tudott csak megállni, tűzoltóegységek is a helyszínre érkeztek, de szerencsére senki nem sérült meg.

BAMA

Információik szerint nem a tervezett helyen, hanem az isztambuli repülőtér egy rövid, külső kifutóján landolt hétfőn a Turkish Airlines Budapestről induló járata – írja az Orientpress. A sok magyarral a fedélzetén, menetrendszerint közlekedő gép, feltehetően a jobb fékszárny meghibásodása miatt a szokásosnál nagyobb sebességgel érkezett a kifutóra, ahol a fedélzeten utazók elmondása szerint vészfékezésre kényszerült. A sikeres landolás után több tűzoltó-és rendőrautó hajtott szirénázva a géphez, mely azonban szerencsére nem gyulladt ki, a jelenlegi információink szerint senki nem sérült meg. A Boeing 737-800 típusú gépen nagyrészt magyarok utaztak, nagyjából 150-en lehettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában