Ország-világ

2009.01.03. 17:35

Használhatnák mobiljukat az elítéltek a börtönben

Engedélyezné a mobiltelefonok használatát a börtönökben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium – derült ki az m1 Híradójából. Juhász Gábor, a rendeletet előkészítő igazságügyi tárca államtitkára elmondta: meghatározott, szabályozott körülmények között a fogvatartottak, ha nem is maguknál, de letétben tarthatnának saját mobilt.

BAMA

A tervek szerint az a rab, aki nem követett el fegyelemsértést, akár naponta használhatná a mobilját. Kökényesi Antal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint a mobiltelefon-használat engedélyezése egyenesen hatásos fegyelmezési eszköz lehet – hangzott el a Híradóban.

A jelenlegi szabályok szerint az elítélteknek hetente egyszer van alkalmuk telefonálni, és ha cellájukban mobilt találnak, azt elkobozzák, és büntetés jár érte.
A magyarországi börtönökben ennek ellenére évente ezer becsempészett mobiltelefont találnak. A Budapesti Fegyház és Börtönben háromszáz ilyen mobiltelefont őriznek. A legtöbbnek nincs gazdája, mert senki nem vallotta be, hogy az övé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában