Ország-világ

2009.03.03. 14:47

Háromból három - rablók rendőrkézen

Összesen három közterületi rablásról érkezett állampolgári bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. Egy újpesti és egy csepeli rablás elkövetőit néhány órán belül, egy ferencvárosi rablót pedig a helyszínen elfogtak a fővárosi rendőrök.

Forrás: police.hu

Tetten értek a ferencvárosi rendőrök egy rablót.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 19 éves férfi 2009. március 2-án a hajnali órákban a IX., Gyáli úton megtámadott és bántalmazott egy középkorú férfit, akinek kezéből megpróbálta kitépni a táskáját. A támadó a sértett fejét ütlegelte, hogy megszerezze a táskát, amit végül nem sikerült elrabolnia, csupán egy kulcscsomót tudott kihúzni belőle, majd menekülni próbált. Közben a bűncselekményről bejelentést kaptak a ferencvárosi rendőrök, akik a helyszínen tetten érték és elfogták a 19 éves támadót. Vele szemben a további eljárást rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, őrizetbe vétele megtörtént.

A IV. kerületi járőrök a BRFK akciósaival közösen néhány óra alatt elfogták egy újpesti rablás gyanúsítottjait.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint két férfi és egy nő 2009. március 2-án kora délután Újpesten eltulajdonították egy 33 éves férfi mobiltelefonját, amit a sértett megkísérelt tőlük visszaszerezni. Az elkövetők a telefon megtartása érdekében megfenyegették a sértettet, majd a helyszínről elmenekültek. A bevezetett nyomozati cselekmények során a rendőrök megállapították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek kilétét. A 31 éves, valamint a 36 éves férfit, illetve 36 éves nő társukat egy XV. kerületi lakásban fogták el még a délután folyamán.

Az elfogottakkal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt folytatja le, őrizetbe vételük megtörtént.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában