Ország-világ

2009.03.03. 11:49

Nagy utazás, alacsony áron

A gazdasági válság nem kímélte az utazási irodákat sem: Ausztriában már-már nevetségesen alacsony árakon kínálják szolgáltatásaikat.

Forrás: VGO

Aki jelenleg egy utazásszervezőnél érdeklődik, hogyan megy az üzlet, ne reménykedjen pozitív válaszban. A gazdasági válság ugyanis a lakosság utazási kedvének csökkenésében is lemérhető: az idei évben az osztrák utazási irodák jelentős visszaeséstől tartanak - írta cikkében a Kurrier osztrák napilap internetes kiadása.

A helyzet javítására az irodák komoly akciókkal próbálják meg becsábítani az osztrákokat, méghozzá a lehető legteljesebb szolgáltatást nyújtnák a lehető legalacsonyabb áron.

Maxi utazás, mini ár

Például egy hét a Földközi-tengernél, utazssal és teljes ellátással már 400 euróért elvihető (122 ezer forint), míg szintén egy hét toszkánai nyaralás már 300 euróból (92 ezer forint) megúszható. Egy 14 napos, kirándulóhajós átkelés az Atlanti-óceánon, a Karibi-szigetvilágból Nagy-Britnanniába alig 248 euróba kerül, ami mág a jelenlegi 307 forintos árfolyamnál is alig 76 ezer forint.

Az akciók ráadásul nem is merülnek ki ebben: aki április végéig foglalja le a nyári nyaralását, még ráadásként komoly árengedményre számíthat, egyes utazási irodák pedig gyermekek részére az árból akár 200 eurót (61 ezer forint) is engednek. Az árak természetesen nem csak az sztrák állampolgárokra vonatkoznak, magyarok is előszeretettel foglalják le nyaralásukat osztrák irodákban.

Idehaza is akcióznak 

Persze nem kell Bécsig menni, hogy komoly árengedményt szerezzünk. A hazai utazási irodák is egymás alá licitálnak az utazók kegyeiért. Igaz, nálunk inkább a last minute utak és az egyébként is népszerű célpontok esetében tapasztalhatunk komoly árcsökkenést. Az egyik legnagyobb magyar utazsi iroda például a meseszép Maldív-szigetekre repít el minket alig 330 ezer forintért, teljes ellátással. A szürke és nyirkos magyar márciusból tehát a tavalyi árakhoz képest több mint 100 ezer forinttal olcsóbban juthatunk el az örök nyárba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában