Ország-világ

2009.03.03. 10:08

Zuschlag nem hisz Ladosnak

Hiteltelennek, önellentmondásokkal telinek mondta Lados István vallomását Zuschlag János kedden, az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Forrás: MTI

A másodrendű vádlott vallomása önellentmondásokkal van tele, s több alkalommal tételesen nem mond igazat - jelentette ki Zuschlag János meghallgatásának hatodik napján.

Az egykori szocialista politikus szerint a Lados István által elmondottakból kitűnik, hogy több esetben a vádalku reménye hajtotta egykori személyi titkárát. A kihallgatási jegyzőkönyvekben nyomon követhető, hogy a másodrendű vádlott számos alkalommal jelezte együttműködési szándékát, s érdeklődött a vádalku lehetősége felől.

Az elsőrendű vádlott cáfolta, amire Lados István többször hivatkozott vallomásában, hogy őtőle tudott meg bizalmas információkat az üggyel kapcsolatban. Hangsúlyozta, arra törekedett, hogy bizonyos információkat senkivel ne osszon meg, a szabálytalanságokról csupán a lehető legszűkebb kör tudjon.

A másodrendű vádlott információinak egy részét Zuschlag János Lados István kitalációjának tartja. Ezzel az volt a célja, hogy többet mondjon el, mint amit tud, annak reményében, hogy enyhébb büntetést kapjon - tette hozzá.

Számos apró részlet tartozik ebbe a körbe, például, hogy az egyesületi vezetők mennyit tudtak a pályázati tevékenységről, illetve, hogy a befolyt támogatásokból kaptak-e 10 százalékos jutalékot - mondta Zuschlag János, aki - ahogy korábban is - hangsúlyozta, a pénzből nem fordítottak magáncélokra.

Zuschlag János nem sorolta a bizalmas információk közé, hogy Lados szerint tudomása volt arról, hogy telefonját lehallgatják. Legalább tíz tanú vallomásában fordul elő ez az állítás - mondta az elsőrendű vádlott, hozzátéve, hogy a telefonlehallgatásokkal kapcsolatban továbbra is megtagadja a vallomást.

Zuschlag Jánost, aki 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában