Ország-világ

2009.04.14. 14:14

A FIAT vezére irányíthatja a Chryslert

Az Automative News értesülése szerint a FIAT és a Chrysler fúziójával létrejövő új cég irányítását Sergio Marchionne, az olasz gyártó jelenlegi vezére veheti át.

AFP - VGO

A Chrysler az informátorok szerint megváltoztatja menedzseri struktúráját a FIAT-tal történő szövetség megkötését követően – idézi az Automotive News értesülését az AFP. Eszerint a vezérigazgatói és az elnöki teendőket két menedzser között osztják majd el.

A lap úgy tudja, az elnöki posztot egy amerikai tölti majd be. A FIAT nem kommentálta a menedzsmenttel kapcsolatos híreket, a Chrysler pedig úgy nyilatkozott: nem tervezi a vezetési struktúra átalakítását.

Barack Obama március végén közölte: a Chryslernek harminc nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy szövetséget kössön a FIAT-tal, amennyiben további állami hitelt szeretne igényelni. A két vállalat keretmegállapodást írt alá az együttműködésről, egyes elemzők szerint azonban a Chrysler ennek ellenére sem lesz képes teljesíteni az amerikai kormány által támasztott feltételeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában