Ország-világ

2009.04.01. 13:18

"A világ a palesztin állam létrehozását pártolja"

Shimon Peres izraeli elnök a Benjamin Netanyahu hivatalba lépő kormányfőnek címzett beszédében hangsúlyozta: a világ közvéleménye támogatja az arab állam alapítását, az izraeli kormánynak minden meg kell tennie a béke érdekében.

Reuters - VGO

Shimon Peres a tegnap beiktatott izraeli kormányfő ünnepélyes hatalomátvétele alkalmával úgy fogalmazott: a kabinetnek minden frontot folytatnia kell a békefolyamatot. Mint mondta, az előző kormány elfogadta a "két nép, két állam" elképzelést, amelyet a világ közvéleménye is támogat – tudósít a Reuters.

Az izraeli elnök ugyan nyíltan nem mondta ki, de egyértelművé tette, hogy véleménye szerint az új kormánynak támogatnia kell a palesztin állam létrehozását. Ennek megerősítésére azért volt szükség, mert a most hivatalba lépő Benjamin Netanyahu nem fogadta el egyértelműen ezt az elképzelést. A nyilatkozattal kapcsolatban a miniszterelnök csak annyit mondott: figyelemmel hallgatta az elnök szavait és a felelősség, valamint az egység tudatában cselekszik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában