Ország-világ

2009.04.12. 09:23

Ez a húsvét a vidéki szállodáké

Megteltek a vidéki három-, négy- és ötcsillagos szállodák a húsvéti hétvégére.

Inforádió - VGO

Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta: kevesebb külföldi vendég érkezik, és az üzleti utazók, valamint a vállalati rendezvények hiányát elsősorban a budapesti szállodák érzik meg.

A húsvét a vidéki szállodáké, legalábbis idén. A külföldi turisták ugyanis egyre kisebb számban érkeznek, a belföldiek pedig ilyenkor nem a budapesti szállodákat látogatják. Míg a vidéki, színvonalas szállodákba már hetekkel ezelőtt lefoglaltak minden helyet, addig a budapestiek 50-70 százalékos kihasználtsággal működnek a hétvégén.

Vidéken is azok a felkapottak, amelyek környékén kirándulóhelyek vannak, esetleg városnézéssel, vagy egyéb programokkal lehet odacsalogatni az utazókat - mondta az InfoRádióban Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Megdőlt a melegrekord

Hasonlóan az előző naphoz, szombaton is megdőlt a rekord, miután a II. kerületben és Újpesten 25,5 Celsius-fokot mértek; ez két tizeddel magasabb, mint az 1935-ben ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában