Ország-világ

2009.04.23. 00:00

Harcban az ismerősökért

Féltik a piacukat a hazai internetes közösségi honlapok a nyomuló külföldi óriásoktól. Van is mit, hiszen néhány év alatt gyakorlatilag a semmiből milliárdos üzletté váltak itthon az ismertségi hálózatok, a legnagyobbaknak ma már milliós felhasználói táboruk van.

VG

A legfrissebb külföldi „betolakodó” a világ legnagyobb közösségi oldalának számító Facebook: a portálon rövid idő alatt több százezer magyar regisztrált. A hazai oldalak erre reagálva erőteljes fejlesztésbe kezdtek, megelőzendő, hogy elszipkázzák tőlük meglévő felhasználóikat.

A legnagyobb közösségi oldal, az iWiW például történetének második legnagyobb ráncfelvarrásán esett túl. Elindultak az oldalon azok az apró, a felhasználók által fejlesztett alkalmazások, amelyektől az üzemeltetők azt várják, hogy a tagok gyakrabban és hosszabb időre keressék fel az oldalt.
A második legnagyobb szereplő, a MyVIP a video-, zene- és játékszolgáltatásai továbbfejlesztésében, valamint a lokális tartalmakban látja a fejlődés lehetőségét. A piac harmadik meghatározó szereplője, a Barátikör pedig szintén a napokban indított be egy új alkalmazást.

A Világgazdaság cikke teljes terjedelmében itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában