Ország-világ

2009.04.24. 22:54

Hoki vb, helyszíni jelentés: majdnem sikerült

Az első szlovákba a Bahnhofstrassén botlottunk, éppen kabátot keresett a Burberryben. Az árat azonban kissé borsosnak találta – 1200 svájci frank, azaz nagyjából negyedmillió forint -, így zakó nélkül maradt.

Vas András

Csak estig – néztünk utána kajánul már a szlovák-magyar meccsre gondolva: a legjobbak közé hetven év után visszatérő magyar válogatott ugyanis az északi szomszéd ellen kezdte meg szereplését a svájci A-csoportos jégkorong-világbajnokságon - írja a sonline helyszíni tudósítója.

„Soha többé B-csoport!” – fogalmazta meg nem sokkal később a Zürichi-tó partján a kórus az össznépi vágyat – a rigmus öt órával a mérkőzés előtt ismét felhangzott, ekkor azonban már nagyjából kétezer torokból. Zürichet ugyanis megszállták a magyarok, a városban jégre lépő nyolc csapat közül a legtöbb szurkoló messze Pat Cortina gárdáját bíztatta. Már a Kanada-Fehéroroszország derbi közben is: a lelátó állóhelyi részét csurig megtöltő piros-fehér-zöld táborból gyakrabban hangzott fel a „Ria, ria, Hungária!”, mint a két jégen amúgy nagyot alakító csapatot éltető rigmusok összesen.

A kezdőbuli után 62 másodperccel aztán elcsendesedett a magyar oldal, Sille kapitális hibáját követően ugyanis Szuper mögé került a korong – szerencsére a svájci bíró kisles miatt érvénytelenítette a találatot. Újabb 72 szekundummal később azonban Ruzicka szólója már hivatalosan is szlovák előnyt jelentett. A folytatásban is az északi szomszéd dominált, a mieinknek csak a rombolásra futotta erejéből, s ha nincs Szuper – 48 lövést védett a meccsen! –, már az első játékrészben eldőlhetett volna a mérkőzés.

Ezek után mindenkit meglepett a magyar egyenlítés: a harmad elején Benk kapu mögötti passzát Holéczy emelte a bal felső sarokba. A lelátón sokan már az újabb csodában kezdtek hinni, ám a pihenő előtt Bartecko, majd Hossa is betalált, így úgy tűnt, az utolsó húsz percre már csak a különbség marad kérdéses. Peterdi azonban visszahozta a reményeket, Sille emberelőnyös góljával pedig hat perccel a vége előtt egyenlített a magyar csapat! Mely ismét közel állt a világszenzációhoz, ám Bartecko 13 másodperccel a vége előtt végett vetett az álmodozásnak...

Magyarország-Szlovákia 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)
Zürich-Kolten: 4773 néző. Vezette: Reiber svájci), Sindler (cseh), Blumel (cseh), Kicha (ukrán).
Magyarország: Szuper – Svasznek, Sille 1, Palkovics, Fekete, Kovács (1), Horváth, Tokaji, Peterdi 1, Vas M., Ladányi (1), Szélig, Ennaffati, Jánosi, Vaszjunyin, Vas J., Ondrejcik, Kangyal (1), Holéczy 1, Majorosss, Benk (1).

Szlovákia: Stana – Obsut, Sekera, Bartecko 2, Handzus (2), Marc. Hossa 1 (1), Smrek, Baranka (1), Pavlikovsky, Nagy, Radivojevic, Granák, Vydareny, Ruzicka 1, Ölveczky, Mikus, Valábik, Bicek, Bartovic, Surovy.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

A teljes tudósítás a sonline-on

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában