Ország-világ

2009.04.08. 09:07

Közel két napot volt a romok alatt a fiatal lány

Olaszországban erős utórengések rázták meg L'Aquila várost kedd este és éjszaka. A halottak száma 235-re emelkedett a Rainews 24 televízió információ szerint.

FH - Hírszerző

A mentőalakulatoknak sikerült élve kimenteniük egy fiatal lányt, aki 42 órát töltött a romok alatt - írja a Hírszerző az FH jelentése alapján. A kedd kora esti, a Richter-skálán az 5,5-ös és az 5,7-es közötti erősségű rengést éjfél előtt egy újabb, 3,8-es erősségű követett L''Aquila városnál. Az utórengések legalább egy ember halálát okozták - jelentette az ANSA olasz hírügynökség, bár más források szerint utóbb ezt a hírt visszavonták.

A városban este kétszáz rendőr járőrözött, hogy megakadályozzák a házak és üzletek kifosztását. Silvio Berlusconi olasz kormányfő közlése szerint a mentőalakulatoknak 150 embert sikerült élve kimenteniük az összedőlt épületek romjai közül. A miniszterelnök elmondta, hogy a kutatást még 48 órán át folytatják, a túlélőket húsz sátortábor és 16 közkonyha várja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában