Ország-világ

2009.04.08. 10:14

Megütötték, mégis marad a helyén a Dunaszerdahely edzője

Werner Lorant, a dunaszerdahelyi DAC német futballedzője, aki múlt heti bántalmazása után beadta lemondását, a klub vezetőinek kérésére mégis tovább vezeti a csapatot - közölte szerdán a felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál.

MTI

Az ősszel sikeredzőként elkönyvelt trénert a feldühödött szurkolók a pénteki, Nyitra elleni vesztes meccs után támadták meg. Khashayar Mohseni klubelnök hosszabb beszélgetést folytatott a szakemberrel, és biztosította őt a vezetőség támogatásáról. Lorant ennek alapján visszavonta lemondását, és a kedd esti edzést már újra ő vezette - közölték Dunaszerdahelyen.

Távozási szándékának legfőbb oka az volt, hogy egy szurkoló megütötte. A dunaszerdahelyi klub sajtónyilatkozatban ítélte el a pénteki rendbontást. "Az FK DAC 1904 vezetése a DAC stadionjánál pénteken történt események kapcsán kijelenti, hogy teljes mértékben elhatárolódik azoktól a szurkolóktól, akik a csapat teljesítményével való elégedetlenségüket agresszív viselkedéssel, Werner Lorant és egyes játékosok megtámadásával, valamint a klub és a város vagyonának megrongálásával hozták nyilvánosságra. A klubvezetés ezt a viselkedést felháborítónak és megengedhetetlennek tartja, ezért az FK DAC 1904 labdarúgóklub mindent el fog követni, hogy az ilyen embereket kizárja a stadionjából" - olvasható a DAC közleményében.

Lorant maradására reagálva a szurkolók egy része bojkottálni kívánja szerdán az Eperjes (Presov) elleni bajnoki mérkőzést. A dunaszerdahelyi csapat a hatodik, míg az eperjesiek a kilencedik helyen állnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában