Ország-világ

2009.04.17. 21:01

MSZP: Kövér hazudik!

Az MSZP szerint hazudik Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke amikor azt állítja: a Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek, legjobb esetben is csak ellenfele - mondta Nyakó István, a szocialista párt szóvivője pénteken az MTI-nek.

MTI

"Kövér László hazudik. A Jobbik szövetségese a Fidesznek, több önkormányzatban közösen gyakorolják a hatalmat" - fogalmazott. Nyakó István árulkodónak nevezte az ellenzéki politikus nyilatkozatát, amelyből kiderül: a Magyar Gárdát megalapító Jobbikkal szemben nem elvi kifogása van az ellenzéki pártnak. "Nem arról van szó, hogy a nyíltan rasszista, gyakran antiszemita, újnyilas jegyeket is felvonultató párttal nem vállalnak eszmei közösséget, pusztán arról van szó, hogy féltik azokat a szavazatokat tőlük, amelyek esetleges hatalomra kerülésükhöz fontosak lennének" - fogalmazott.

Az MSZP szóvivője azt kérdezte, mit várunk attól a párttól, amelynek elnöke, Orbán Viktor "egy szintén nyíltan rasszista és antiszemita" közíróval, Bayer Zsolttal süteményezik együtt a Fidesz születésnapján.

Hozzátette: ennek a közírónak a munkássága alapozza meg a Jobbik ideológiáját. Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke péntek este egy budapesti közéleti fórumon azt mondta, a Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek, legjobb esetben is csak ellenfele. Szerinte a Jobbik nem tud máshonnan szavazatokat elvenni, mint a polgári szövetségtől. Március 29-én a Fidesz 21. születésnapján a hagyományosan a Bibó Szakkollégiumban tartott ünnepségen Orbán Viktor pártelnök mellett részt vett a párt több alapító tagja, köztük Bayer Zsolt is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában