Ország-világ

2009.04.03. 19:49

Új bank a magyar piacon

Megkapta a működési engedélyt az SPE Bank Zrt. a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF).

MTI - VGO

A 2 milliárd forintos jegyzett tőkéjű hitelintézet egyedüli tulajdonosa a Kajmán-szigeteken bejegyzett SPCP Hungarian Holdings Ltd. A hitelintézet tavaly májusban kapott alapítási engedélyt. A bank igazgatóságában két magyar személy van, Bartyikné Cseke Zsuzsanna és Jakab Géza, a két ügyvezető. Bartyikné Cseke Zsuzsanna korábban a maláj tulajdonú kisbank, az IC Bank vezetője volt. (Az IC Bankot 2007-ben az olasz Banco Popolare vásárolta meg, amelynek a nevét is felvette.)

Az SPE Bank forintban, illetve devizában, valutában a következő tevékenységeket végezheti a felügyeleti határozat szerint: betétgyűjtés, hitelnyújtás, pénzforgalmi szolgáltatások, kezesség és bankgarancia, valamint egyéb bankári kötelezettség vállalása, pénzügyi szolgáltatások közvetítése, hitel referencia szolgáltatás (banktitkot nem sértő bankinformáció nyújtása díjazás ellenében), pénzügyi ügynöki tevékenység a bankközi piacon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában