Ország-világ

2009.04.24. 13:22

Új célpontja van a Napster kiirtójának

A bíróság előtt folytatódik a RealNetworks és a filmipar harca. Hollywood szerint a cég szoftvere szövetségi jogszabályt sért, mivel segítségével a másolásvédett DVD-k akadálytalanul menthetőek el a számítógépre. A döntést az a bíró hozza majd, aki 2000-ben leállította a Napster zeneletöltő oldalt.

AP - VGO

A DVD ipar évente 20 milliárd dollárt hoz Hollywoodnak, így nem csoda, hogy – mint az AP fogalmaz - "ügyvédek egész hadserege" jelenik meg ma a San Fransisco-i tárgyaláson, ahol eldőlhet, valóban illegális-e a RealNetworks DVD másoló programja.

A vita nem csak a konkrét eset döntheti el, hanem a szórakoztatóipar és a szoftvergyártók évek óta tartó harcát is. Ebből a szempontbók érdekes, hogy az ügyet az a bíró tárgyalja majd, aki kilenc éve a Napster zeneletöltő weboldal bezárását rendelte el.

Ha a RealDVD forgalmazását jóváhagyják, a fogyasztók hamar rászokna arra, hogy olcsón kikölcsönzik, lemásolják ("rip") majd visszavigyék a filmeket.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában