Ország-világ

2011.01.08. 08:17

Jó irányba tartanak, nem kell elfordítani a kormánylapátot

Minőségi munka – ez a vezérelve a DC Dunakom Kft. új ügyvezetőjének. Puskás János, a cég korábbi műszaki vezetője január elsejétől tölti be a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő cég vezető tisztségét.

TEOL/V.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Puskás János az új vezető (Fotó: Gottvald K.)
[/caption]

Megbizatása a képviselő-testület döntése alapján négy évre szól. 1970-ben kezdett gépésztechnikusként a gerjeni állami gazdaságban, 1983-ban szegődött el az akkori nagyközségi közös tanács költségvetési üzemének kommunális részlegére, Paksra. Némi kitérő után 2006-ban műszaki vezetőként tért vissza az immár városi kommunális céghez Saáry Miklósné ügyvezető hívására, akinek nyugdíjba vonulásával nem ér véget a közös munka. A szakember a cég kötelékében a hét település hulladékkezelésével foglalkozó kistérségi projektet koordinálja majd.

Puskás János szerint a kft. jó irányba tart, nem szabad elfordítani a kormánylapátot. A legfontosabb a minőségi munka, s a munka becsületének helyreállítása. Beszámolt róla, hogy a DC Dunakom Kft. Paks mellett még Györkönyben és Pusztahencsén foglalkozik hulladékkezeléssel, ehhez jön még reményeik szerint négy újabb település, ha túl jutnak a pályázaton, amelynek első fordulóját már megnyerték.

Elsődleges, de ma már korántsem egyetlen feladata a cégnek a kommunális hulladékkezelés, bár itt dolgoznak a legtöbben még ma is. A kertészeti részleg 25-30 munkatársa a város parkjairól gondoskodik, míg a városüzemeltetési részleg valamivel kisebb létszámmal igen sokrétű tevékenységet folytat az önkormányzati lakások, ingatlanok kezelésétől a karbantartáson át az építészeti feladatokig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában