drámai szakítás

2017.08.13. 18:54

Exe akarta megölni a magyar nőt Torinóban

A 31 éves nőt volt partnere szakításuk miatt fegyverrel fenyegette meg az utcán, majd a helyszínre érkező rendőrök előtt öngyilkos lett – jelentette az Ansa olasz hírügynökség.

A 31 éves nő szakított a 45 éves milánói férfival, akihez korábban gyöngéd szálak fűzték. Párkapcsolata felbomlását a férfi nem tudta elfogadni.

Vasárnap a pár Torinóban találkozott. Vitájuk egy gépkocsiban kezdődött, majd ebből kiszállva a szóváltás az utcán, a Porta Nuova-vasútállomás közelében folytatódott. Szemtanúk szerint a heves vita közepette a férfi fegyvert rántott és azzal fenyegette a nőt, ha nem tér vissza hozzá, agyonlövi magát. Földre lökte az asszonyt, aki a fején megsérült. A fegyver, valószínűleg véletlenül, elsült. A menekülő férfit rendőrök állították meg, felszólították, hogy dobja el a fegyvert, de a férfi maga ellen fordította.

Olaszországban aggasztó méretet öltött a nők elleni erőszak, amelynek egyre több az áldozata. Az elkövetők az esetek többségében volt férjek vagy volt partnerek, akik nem tudták elfogadni a nő elutasító magatartását vagy távozását. Tavaly mintegy 120 nőt gyilkoltak meg ezért Olaszországban, az idén már több mint harmincat. Gyakori az is, hogy a nő bántalmazása után az elkövető öngyilkosságot követ el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában