nem lép vissza

2019.10.08. 14:03

Az MSZP mohácsi jelöltje eldöntötte, indul a polgármester-választáson

Hétfőn este a párt szervezetének közösségi oldalán is közzétett egy írást, amelyben szintén megerősítette indulási szándékát.

Helytelen lépés lenne azokkal szemben, akik támogatták az indulását, ezért nem lép vissza, indul a polgármester-választáson, jelentette ki az egyik kereskedelmi televízió hírműsorában Csorbai Ferenc, az MSZP mohácsi polgármesterjelöltje. A Fidesz mohácsi szervezete már korábban bejelentette, az emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében aláírásgyűjtést kezd – írja a Pécsi Újság.

Hétfőn este az egyik kereskedelmi csatorna hírműsorában azt nyilatkozta Csorbai Ferenc, a szocialisták mohácsi polgármesterjelöltje, eldöntötte, nem lép vissza, így – Szekó József tragikus halála után egyedül aspiránsként – indul a vasárnap esedékes választáson.

Hozzátette, azért nem lép vissza, mert az

helytelen lenne azokkal szemben, akik támogatták az indulását.

Mindez azt jelenti, hogy – amennyiben nem gondolja meg magát a következő napokban – biztosan Csorbai Ferenc lesz Mohács polgármestere, hiszen győzelméhez – ellenfél hiányában – ad abszurdum elegendő egyetlen érvényes szavazat is.

A szocialisták jelöltje hétfőn este a párt mohácsi szervezetének közösségi oldalán is közzétett egyébként egy írást, amelyben szintén megerősítette indulási szándékát.

Ebben többek között szerepel, hogy

a nyilvánosság előtt vállalom, hogy amennyiben a választópolgárok nem tartanak méltónak, ha nem kapok kellő felhatalmazást, le fogok mondani. A képviselő-testület hat hónap múlva kezdeményezheti leghamarabb feloszlatását, de nekem nem célom felesleges adminisztratív terheket róni a városra. Ha nem tudom elnyerni a mohácsi polgárok és a képviselők többségének bizalmát, az fél év alatt kiderül, ebben az esetben pedig a város és családom jól felfogott érdekében is távozom a tisztségből, Mohács pedig új polgármestert választhat magának úgy, hogy közben a képviselő-testület a helyén marad és szeretett városunk kis időre sem lesz gazdátlan.

Ugyanakkor az írásból az nem derül ki, mit ért ”kellő felhatalmazáson„, hány rá leadott voksot jelent ez a gyakorlatban.

Mindeközben a Fidesz mohácsi szervezete bejelentette, az emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében

aláírásgyűjtést kezd,

hogy a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék a teljes nyilvánosság és a választáson indulni szándékozó jelölt, jelöltek felé.

Ennek részleteiről szerdán tájékoztatják a nyilvánosságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában