Járvány

2020.05.20. 13:52

Kormánypártok: Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget!

Szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról.

A kormánypártok szerint szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja végre a fenntartói felelősséget.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét összegezve az MTI-nek elmondta: ismert, a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak.

Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót – mutatott rá a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Kitért arra: a szerdai hírek szerint, ahogy azt mi is megírtuk, az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak – egy világjárvány kellős közepén.

Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben – jegyezte meg.

Mire vár a főpolgármester? A mai napig oda se ment megnézni, milyen áldatlan állapotok vannak, vagy megkérdezni, hogy mit tehet – mondta Nacsa Lőrinc.

Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget! Ne a Facebookon üzengessen a vírusnak, hanem tegyen ellene! – szólított fel a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában