Járvány

2020.05.10. 19:43

Öngyilkos lett egy magyar férfi egy óceánjárón

A Carnival Breeze a járvány miatt hetekig vesztegelt a Bahamáknál.

Forrás: Shutterstock

Önkezével vetett véget életének az Atlanti-óceán közepén egy magyar állampolgár a Carnival Breeze óceánjáró hajón, amely a járvány miatt hetekig vesztegelt a Bahamáknál, mielőtt nemrégiben visszaindult volna Angliába 1300 emberrel fedélzetén – adta hírül egy hajózási szakportál.

A Magyar Nemzet megkeresésére a hajót üzemeltető cég megerősítette, hogy egy férfi „csapattársuk”, aki már vendégként utazott a hajón, sajnálatos módon meghalt hazafelé Európába.

Siettek leszögezni, hogy halála nem köthető a Covid-19-hez, a hozzátartozókra való tekintettel ugyanakkor részletesebb felvilágosítást nem adtak. Mély szomorúságukat és együttérzésüket fejezték ki a tragédia miatt. Tájékoztatásuk szerint a hajó éppen úton van az angliai Southamptonba és más európai városokba.

Arra viszont nem válaszoltak, hogy mi ilyenkor a bevett protokoll a holttest hazaszállítására, ahogy arra sem, milyen óvintézkedéseket tettek munkatársaik fizika és pszichikai épségének megőrzésének érdekében.

A névtelenül nyilatkozó munkatársak megrendülten arról számoltak be, hogy magyar munkatársuk holttestére a kabinjában találtak rá. Az öngyilkosság tényét állítólag a kapitány is megerősítette. Elmondásuk szerint nem észleltek semmilyen furcsát viselkedésében, amikor utoljára, egy karanténbeszélgetésen látták még szerdán.

A hajón töltött hosszú elkülönítés után keményen lesújt ránk a depresszió

– írta le a hangulatot az egyik munkatársa.

Egy másik nyilatkozó szerint a hajó vezetése nem adott tájékoztatást arról, mire számíthatnak, ezért unalommal, stresszel, bizonytalansággal és zavarodottsággal vegyes érzések uralkodtak rajtuk.

Egy másik portál a 29 esztendős Sz. J.-ként azonosította az elhunytat, aki három éve dolgozott kirándulás szervezőként az óceánjárón. A lap úgy tudja, már a családot is értesítették a tragédiáról.

Egy barát és egy kolléga elvesztése szörnyen nehéz tapasztalat, és mindannyiunkat megvisel ez a szörnyű tragédia, különösen mivel tudjuk, hogy a legénységet már csak napok választják el attól, hogy újra együtt legyenek családjaikkal és szeretteikkel – írják a történtekről.

Felidéztek egy múlt heti esetet is, amikor egy 27 esztendős lengyel a tengerbe vetette magát egy hajóról Görögország partjainál. Görög lapértesülések szerint 48 óra is eltelt, mire észrevették, hogy a férfi nincs a fedélzeten. Amikor pedig visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, kiderült, hogy szándékosan ugorhatott a tengerbe. Azóta sem találták rá.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában