Ország-világ

2020.08.07. 18:48

Kettétört egy indiai utasszállító repülőgép leszállás közben (videó)

Balesetet szenvedett pénteken az Air India Express légitársaság egyik utasszállítója India déli részén, Kozsíkódéban.

Az indiai polgári védelem által közreadott kép a repülőgép-szerencsétlenség helyszínéről a délnyugat-indiai Kozsíkódéban 2020. augusztus 7-én, miután az Air India Express légitársaság Dubajból érkező gépe lecsúszott a leszállópályáról, majd kettétört.

Forrás: MTI/EPA/Indiai polgári védelem

Fotó: Indiai polgári védelem

Legalább tizenhatan meghaltak, több mint százan – közülük sokan súlyosan – megsérültek az Air India Express légitársaság Dubajból a délnyugat-indiai Kozsíkódéba (Kálikutba) érkező járatának szerencsétlenségében.

A kozsíkódei rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül néhány kivétellel senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül.

A fedélzeten 190 ember – 184 utas és hatfős személyzet – tartózkodott; a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső, a pálya csúszóssága és a rossz látási viszonyok okozták. A gép túlfutott a Kerala állambeli város repülőterén a leszállópályán, majd összetört. Az ottani repülőtér egy domb tetején van. A jármű a kicsúszás után tíz métert zuhant lejjebb, mielőtt kettévált.

 

Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz. A főpilóta és a másodpilóta életét vesztette. A sérültek közül 15-nek az állapota válságos. A dpa hírügynökség egy sértetlen utasról, egy kislányról tud, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A gépen olyan indiai állampolgárok utaztak, akik a koronavírus okozta járvány miatt külföldön rekedtek, és most tértek haza.

A dél-ázsiai országban a legsúlyosabb légi katasztrófa 1996-ban történt, amikor egy szaúd-arábiai repülőgép a levegőben összeütközött egy kazahsztánival. Akkor az összes utas és személyzet meghalt; 349-en voltak.

Borítókép: az indiai polgári védelem által közreadott kép a repülőgép-szerencsétlenség helyszínéről a délnyugat-indiai Kozsíkódéban 2020. augusztus 7-én, miután az Air India Express légitársaság Dubajból érkező gépe lecsúszott a leszállópályáról, majd kettétört

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában