Járvány

2020.11.04. 06:53

Koronavírus-fertőzésben meghalt az egri kórház szülész-nőgyógyász főorvosa

A 77 éves korában elhunyt szakember több évtizeden át dolgozott a Markhot Ferenc Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán.

Koronavírus-fertőzésben meghalt Hercska Gyula, az egri Markhot Ferenc Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa – tudatta az intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint a 77 éves szakember kedden, a miskolci kórházban hunyt el. Felidézték: Hercska Gyula 1967-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetemen, 1971-ben szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból, 1976-ban aneszteziológiából. Egerben előbb anya-csecsemővédelmi főorvosként, majd osztályvezető főorvos helyettesként tevékenykedett 1986 és 1989 között a megyei tanács egészségügyi osztályán, 1989-től pedig a helyi kórház család-nővédelmi tanácsadójának vezetője lett.

Több évtizeden át dolgozott a Markhot Ferenc Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán. Ismert és elismert szakemberként tudása, tapasztalata generációk kezdő orvosainak adott biztonságot, emberi, baráti segítséget – fogalmaztak, emlékeztetve, hogy mindezek elismeréseként 2016-ban a főorvos átvehette a Markhot-díszoklevelet, a Heves megyei kórház egyik legnagyobb elismerését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában