Ország-világ

2021.02.17. 16:51

A titkosszolgálati háttér is nagy segítségére volt Gyurcsánynak (videó)

Ez a történet ugyancsak a rendszerváltást megelőző időszakra nyúlik vissza, és arra ad választ, miért is Gyurcsány a baloldal legjobban informált politikusa.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, frakcióvezetõje (j) az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Magyar Nemzet sorozatának korábbi részeiben bemutatták, hogyan gazdagodott meg Gyurcsány Ferenc, miként biztosította magának a politikai életben is nélkülözhetetlen pénzügyi függetlenséget. A lap most egy másik, olyan meghatározó pillérhez érkezett, amely a volt miniszterelnök számára szintén kapóra jön a hatalomtechnikai játszmákban.

Ez pedig nem más, mint a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott, folyamatosan formálódó háttércsapat. Ez a történet ugyancsak a rendszerváltást megelőző időszakra nyúlik vissza, és arra ad választ, miért is Gyurcsány a baloldal legjobban informált politikusa.

A Magyar Nemzet az alábbi mozzanatokat tartja a legfontosabbnak:

 • Hogyan került kapcsolatba a rendszerváltozás után Apró Antal testvére, Apró Piroska – Gyurcsány Ferenc anyósa – egykori állambiztonsági vezetőkkel?
 • Rovarirtásnak álcázott művelet a kisgazdaszékházban, avagy hány nap szükséges a lehallgatókészülékek elhelyezéséhez?
 • Milyen módszerekkel igyekezett Gyurcsány miniszterelnökként közvetlenül rálátni a titkosszolgálatokra? Szilvásy, a régi barát és üzlettárs a titokminiszteri székben.
 • Titkosszolgálati botrányok: beszédes nevű mappák – OV és Bajusz – Laborc Sándor hivatali gépén.
 • Titkos találkozók a Vadrózsa és a Menza éttermekben: volt olajbűnözővel kötött lényegében egyezséget Gyurcsány elhárítási főnöke.
 • A Gyurcsány–Bajnai hátország szerepe a választó adatbázisok építésében és a közösségimédia-kampányokban.
 • A témával részletesen foglalkozik az alábbi cikk is: Gyurcsánynak kapóra jöttek a titkosszolgálati kapcsolatok.

  Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, frakcióvezetője (j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 17-én

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában