Ország-világ

2021.11.09. 09:42

A köztársasági elnök Szent Márton napon is a Covid-árváknak gyűjt

Áder János fővédnökségével jótékonysági koncertet szerveznek a Pasaréti Közösségi Házban, november 13-án, Szent Márton-napja alkalmából. A bevételt a világjárvány idején árván, félárván maradt gyermekek megsegítésére szánják.

Hagyományteremtő céllal szervezi meg az újonnan nyílt Pasaréti Közösségi Ház Szent Márton-napi koncertjét, amelynek különlegessége, hogy Áder János elvállalta fővédnökségét, a köztársasági elnök felesége, dr. Herczeg Anita pedig köszöntő beszédet mond az eseményen.

A 19 órakor kezdődő rendezvényen az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyüttese Mozart, Bach, Bartók és Elgar műveket ad elő Hámori Máté vezényletével.

Az est teljes bevételét a köztársasági elnök által létrehozott alapítvány rászorulói kapják, akik a világjárvány idején elvesztették egyik, vagy mindkét szülőjüket.

A Regőczi Alapítvány személyre szabott gondoskodást biztosít valamennyi rászoruló gyermeknek, mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes lesz saját magáról gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik