Tisztújító kongresszus

2021.11.14. 14:44

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének (videó)

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

Forrás: Fidesz/Facebook

Fotó: www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A kormányfőt 1061 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1050 szavazat) Németh Szilárdot (1025 szavazat), és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

A Fidesz legutóbb két éve, 2019 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt tartott tisztújító kongresszust, amelyen Orbán Viktort újraválasztották a párt elnökévé. Akkor Novák Katalint, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot, valamint a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére Kósa Lajost választották meg.

Korábban írtuk:

Megkezdődött a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség 29. tisztújító kongresszusa, amelynek házigazdája Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár. Koncz Zsófia elmondta, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy az eseményt vezetheti, továbbá megköszönte azt a segítséget, amit a tavalyi szerencsi időközi voksoláson kapott.

Ezután Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes a társszervezetek nevében elmondta köszöntő beszédét. A politikus hangsúlyozta: külön öröm, hogy a teljesen megújult Hungexpo területén jöhetett létre a kongresszus.

Ha én lennék Budapest főpolgármestere, akkor köszönetet mondtam volna a kormánynak, hogy megépült ez a komplexum

– tette hozzá.

A KDNP elnöke kiemelte, hogy a Fidesz–KDNP által létrehozott politikai közösség az európai és a magyar politikatörténet legsikeresebb közössége, mivel 2008 óta minden országos választást abszolút többséggel nyertek meg.

A cél a keresztény civilizáció védelme és a nemzeti szuverenitás biztosítása – tette hozzá. A nemzeti szuverenitás lépése legfontosabb lépése az volt, hogy kiterjesztették az állampolgárságot

– hangsúlyozta Semjén, majd hozzátette: a reformfasiszta és a reformkommunista ellenzék egyesült, amit csak az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ezután a miniszterelnök-helyettes feltette a kérdést, hogy ha 2018-ban nem nyert volna a baloldal, akkor a pandémia közepén mi lett volna ezzel az országgal?

Brüsszelben eldöntötték, hogy a keresztény civilizációt meg kell szüntetni, a nemzeti szuverenitást le kell rombolni, és a családot relativizálni kell. Mindennek a legfőbb képviselője Márki-Zay Péter

– zárta Semjén.

Kelemen Hunor: a Fidesz mindig a helyes utat választotta

Az elmúlt bő egy évtizedben a Fidesz az összes lényeges kérdésben a helyes utat választotta – jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a Fidesz vasárnapi budapesti kongresszusán.

Kelemen Hunor bátornak, előremutatónak és felelősnek ítélte azt a paradigmaváltást, amelyet a kormány bő tíz éve a nemzetpolitikában végrehajtott. Annak helyességét az idő visszaigazolta – mondta. A Kárpát-medencei magyar közösségek ennek köszönhetően ma már magukra találtak.

Szólt az állampolgárság könnyített felvételének lehetőségéről, amelyet történelmi igazságtételként értékelt, és amely – mint mondta – megerősítette a nemzeti szolidaritást. Beszélt a kulturális és nyelvi identitás megőrzését segítő intézkedésekről, úgy értékelve: „számtalanszor éreztük, hogy a legnagyobb kihívások idején volt kire támaszkodni”.

Beszélt a sporttámogatásokról is, amelyek új perspektívát nyitottak a Kárpát-medencei magyar közösségeknek és a gazdaságfejlesztési programokról, amelyek a versenyképességet növelték.

A paradigmaváltáshoz szükségesek a partnerek – mutatott rá, hozzátéve, az erős magyar közösség építése szoros partneri és baráti kapcsolatokat teremtett.

Kelemen Hunor az elmúlt évtized nemzetpolitikáját úgy írta le:

nemzeti szolidaritás, bizalom, bátorság, remény és közös felelősség.

Szólt a jövő nagy ideológiai csatáiról is, amelyek már napjainkban is megjelentek: a tágan vett görög-zsidó-római hagyomány és örökség megvédéséről, amely Európát és a Nyugatot erőssé és meghatározóvá tette.

Azt mondta: aki ennek hátat fordít, nemcsak a múltat törli el, de felszámolja a jelent és kilátástalanná teszi a jövőt. Mindazok, akik ezt a hagyományt őrzik, a jó oldalon állnak – mondta.

Orbán Viktor ebben a csatában is élen jár, és az idő ebben is igazolni fogja politikája helyességét

- jelentette ki.

Azt mondta: az elmúlt bő egy évtizedben a Fidesz az összes lényeges kérdésben a helyes utat választotta. De semmi sem végleges, a politikában semmit sem adnak harc nélkül – emlékeztetett.

Ezért a határon túli magyar nemzeti közösségek érdekében azt kérte: „győzzetek”. Úgy fogalmazott: „ahogy ismerem az erdélyi magyarokat, rajtunk biztos nem fog múlni”.

Meszéna Balázs, a mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság tagja bejelentette: az összes kongresszusi küldött száma 1475, a kongresszus érvényes, mivel az összes küldött több mint fele megjelent.

A küldöttek levezető elnöknek megválasztották Koncz Zsófiát és Zsigó Róbertet. Ezt követően az ülés napirendjéről szavazott a kongresszus, majd szavazatszámláló bizottságot választottak.

Kövér László: 2022-ben negyedszer is győzni fogunk

2022-ben újra Európa védőbástyáján állva, negyedszer is győzni fogunk – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán tartott beszédében.

A politikus, aki a Fidesz országos választmányának elnöke is egyben, hangsúlyozta: az utóbbi évtizedben „a globalizmus erői és hazai helytartói háromszor vonultak fel ellenünk, de mi az eszünkre és szívünkre egyaránt hallgatva háromszor győztük le őket”, demokratikus és békés módon. Az utóbbi évtizedben háromszor segítettük győzelemre Magyarországot, háromszor kaptunk ehhez erőt a Jóistentől és bizalmat a nemzetünktől – mondta.

Felidézte: 2011-ben arról beszéltek a kongresszuson, hogy visszarántották az országot a szakadék széléről, és már túl voltak az első külső támadásokon is, amelyekkel „megpróbáltak bennünket a magunk választotta útról letéríteni”. 2013-ban úgy fogalmaztak, hogy sorsdöntő választás előtt állnak, az volt a kérdés, hogy sikerül-e az áttörés. 2015-ben lezárták a posztkommunizmus korszakát. 2017-ben azt mondták, az előttük álló választás ismét sorsdöntő lesz, csak másként, és feltették a kérdést, hogy mi a választás tétje.

Közölte, a válasz az volt: a választás tétje, hogy „mi magyarok megvédjük, ami a miénk, amiért megküzdöttünk, amiért megszenvedtünk, amiért megdolgoztunk”. A rendbe szedett pénzügyeket és a munkán alapuló gazdaságot, a teljes foglalkoztatottság esélyét, a tartósan növekvő jövedelmeket és az ezek által adott lehetőséget a gyarapodásra és a felemelkedésre. Meg kell védeni a népesedési folyamatokat, a családtámogatási rendszert, a közteherviselés új rendszerét, amellyel „bevontuk a közteher finanszírozásába azokat, akik sokáig korlát nélkül szivattyúzták ki azt az extraprofitot” – mondta.

Hozzátette,

meg kell védeni a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének lehetőségét, „kultúránkat, hitünket, nyelvünket, önazonosságunkat”, Magyarország szuverenitását, önrendelkezését, nemzeti jellegét, azt, hogy Magyarország magyar országként maradhasson fenn.

Meg kell védeni Európát, Európa határait, Európa görög bölcseleten, római jogon és keresztény etikán felépülő civilizációját, Európa jövőjét, a közös kulturális örökséget, Európa szabadságát, önrendelkezési lehetőségét és demokratikus rendjét – sorolta.

Kövér László megjegyezte: már négy éve is úgy látták, hogy a magyar választások európai jelentőségűek lesznek.

Közölte: bíztak abban, hogy egyszer eljön a választás, amelyen „még mi is ott leszünk, és mégsem lesz már sorsdöntő”, mert a legalapvetőbb kérdésekben minden legitim politikai szereplő a jó oldalon fog állni. De ez biztosan nem a 2022-es választás lesz, és ez egy soha véget nem érő küldetés, mindig meg kell nyerni a következő küzdelmet ahhoz, hogy folytathassák a harcot – emelte ki.

Arról is beszélt: a történelem a fideszeseket megtanította arra, hogy a világot és benne a maguk helyét és feladatát mindig „csak az eszünkkel és szívünkkel együttesen figyelve ismerhetjük meg”. A nyolcvanas években a kommunisták nem akarták, hogy „mi, akkori magyar fiatalok” a pártállami kereteken kívül bármilyen módon megszerveződjünk. A kilencvenes évek elején „a liberálisok janicsárokká akartak nevelni bennünket”, de ők 1998 és 2002 között első alkalommal bebizonyították, hogy a haza javát nemcsak akarják, hanem tenni is tudnak érte. 2002 után „a posztkommunisták politikai értelemben fel akartak őrölni bennünket”, megpróbáltak bennünket kiiktatni a demokratikus küzdelem legitim szereplői közül. De ők együtt maradtak, és 2010-ben erősebbek lettek, mint korábban bármikor – jelentette ki.

Kövér László kitért rá:

hibrid háború folyik az EU keleti határvidékén, amelynek közvetlen elszenvedői Lengyelország, Lettország és Litvánia. Ezeket az országokat „menekültáradatnak álcázott állami agresszióval akarnak szuverenitásuk feladására kényszeríteni”.

Úgy fogalmazott: „Szívünk és eszünk szerint is szolidárisak vagyunk és leszünk velük most és a jövőben mindig.”

Felvetette: de akkor mi folyik Magyarország déli határán 2015 óta, minek nevezzék azt „a politikai, jogi kommunikációs és immár pénzügyi eszközökkel is folytatott hadviselést”, amelyet a Nyugat folytat Magyarország és Lengyelország ellen, azért, hogy bármi áron eltávolítsa a vezetésből ezeknek az országoknak demokratikusan választott legitim, csak éppen nekik nem tetsző kormányát?

Azt mondta, Kelet és Nyugat urai már megint „a mi közép-európai bőrünkre” folytatják „piszkos játszmájukat”, amelyben nekünk megint „az egyelőre csak virtuális ágyútöltelék” szerepét szánják. Ha nem tudjuk Közép-Európát növekvő gazdasági erejének és lélekszámának megfelelő politikai tényezővé szervezni – tette hozzá -, akkor meg is érdemeljük, hogy a történelem megismétlődjön velünk.

Kocsis Máté: az lesz a legjobb, ha mi nyerjük a választásokat

Ismerve Gyurcsány Ferenc kormányzását, az ellenzék politikáját és „mindenre való alkalmatlanságát”, az lesz a legjobb, ha a Fidesz-KDNP nyeri meg a jövő tavaszi választásokat – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán tartott beszédében vasárnap.

A frakcióvezető a Hungexpon tartott eseményen összegyűlt küldötteket és vendégeket azzal köszöntötte: „jó látni, hogy többen vagyunk, mint az ellenzék október 23-án.”

Kocsis Máté beszámolt arról: az előző kongresszus óta eltelt időszakban a parlamenti képviselőcsoport maradéktalanul elvégezte valamennyi feladatát, mind a törvényalkotásban, a nemzetközi kapcsolatokban vagy a politikai kommunikációban. Közölte: 405 javaslatot fogadtak el, emellett 227 interpelláció, kérdés napirend előtti vagy utáni felszólalás hangzott el. Megjegyezte: ezek nem rossz számok ahhoz képest, hogy a nemzetközi liberális sajtó és a magyar ellenzék szerint a magyar parlament nem működött.

Hosszan beszélt az ellenzékről, amelynek tagjai szerinte „gondoskodtak az ország és valamennyiünk szórakoztatásáról”, de a szégyenérzetről is, mert a járvány során, amikor összefogásra lett volna szükség, nem segítették a védekezést, hanem „kamuvideókat gyártottak, sértegették az egészségügyben dolgozókat, álhíreket terjesztettek, hamis képet festettek a magyar állapotokról a nemzetközi sajtóban, elbizonytalanították az embereket és hazug cikkeket jelentettek meg külföldön”.

„Minket ilyen ellenzékkel, ilyen baloldallal vert meg a sors” – jelentette ki, hozzátéve, voltak azért vidám pillanatok is. Szerinte Jakab Péter, a Jobbik elnöke az elmúlt években „annyi élelmiszert hurcolt a parlamentbe, hogy egy vegyesboltot is nyithatna”, és állítólag még füstgránátot is tart a pult alatt, sőt azt beszélik, hogy „ő viszi Gyurcsánynak a legjobb nyalókákat is”. Megjegyezte azt is: érdemes még szót ejteni „a részmunkaidős főpolgármesterről”, aki „most inkább eladja a Városházát, csak hogy ne kelljen bemennie dolgozni”.

Úgy fogalmazott: a baloldalnak négyévente van egy különös rituáléja, hogy „azték áldozásszerűen”, még a választások előtt megbuktatnak valakit. 2014-ben Bajnai Gordont, 2017-ben-2018-ban Botka Lászlót, most pedig a főpolgármestert. Karácsony Gergelyt „a magyarázkodás és a felelősséghárítás koronázatlan királyának” nevezte, hozzátéve, miután megbukott, kellett hozni egy „új messiást”, akit a „tengerentúlról rendeltek”.

Márki-Zay Péterre, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjére utalva úgy értékelt: találtak egy olyan „derék baloldalit, aki egy megnyerő porszívóügynök magabiztosságával tudja magáról állítani, hogy jobboldali.”

Ugyanakkor arra figyelmeztetett:

aki baloldali kormánytöbbséget szervez, úgy beszél, mint egy baloldali, baloldali programot kíván végrehajtani, és úgy törölné el a rezsicsökkentést, mint egy baloldali, úgy mentegeti az illegális migránsokat, mint egy baloldali, és a szövetségesei is baloldaliak, az bizony baloldali.

Kocsis Máté hangsúlyozta: a baloldal 15 év alatt eljutott Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig. A DK a legerősebb baloldali párt, Gyurcsány Ferencnek van a legnagyobb pártja, a legnagyobb támogatottsága, a legnagyobb médiaháttere és közösségi médiaháttere, a legtöbb nemzetközi kapcsolata.

Úgy fogalmazott: ha az ellenzék nem akarna kormányra kerülni, akkor a helyzet nevetséges lenne, de így inkább siralmas.

„Egybevetve mindent, ismerve Gyurcsány Ferenc kormányzását, ismerve a politikájukat, ismerve a mindenre való alkalmatlanságukat, összességében mindent mérlegre téve, az lesz a legjobb, ha mi nyerjük meg a jövő tavaszi választásokat”

- zárta beszédét.

Kubatov Gábor: az abnormalitás elleni csendes forradalom a békemenet

A mi csendes forradalmunk a békemenet, ami lázadás az abnormalitás ellen – jelentette ki a Fidesz ügyvezető alelnöke Budapesten a párt vasárnapi, 29., tisztújító kongresszusán.

Kubatov Gábor az évtized abszurdjának nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, „Őszöd után, csődbe vitt magyar gazdaság után, az elmúlt 30 év legnagyobb hazugsága után”.

Rámutatott: a baloldalnak nem volt olyan kormányzása, amely ne hozott volna „brutális megszorításokat” és ne vitte volna csődbe a gazdaságot. Egyetlen olyan ciklusuk sem volt, amely jobb körülményeket, jobb életet hozott volna a magyaroknak – jelentette ki.

Megjegyezte: a baloldal ma is eladná a városházát, és dobra verné a manapság magyar kézen levő energia-, illetve közszolgáltató cégeket, amitől az egekbe emelkednének a rezsiárak. Külföldi kézre játszanák át a repteret, a gyárakat, a földeket, minden mozdíthatót és mozdíthatatlant, a városháza mintájára a Parlamentet is eladnák, és „ha nem maradna semmi értékesíthető, eladnák a hazájukat” – sorolta Kubatov Gábor.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje,

„Gyurcsány Ferenc legújabb üdvöskéje” szerint a rezsicsökkentés ostobaság, és azt meg kell szüntetni – mondta, megjegyezve, hogy Márki-Zay Péter tanácsa a kevesebb fürdés, hidegebb lakás, kisebb számla.

Abszurdnak nevezte azt is, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a bevándorlásügyben is befogadóbbnak kellene lenni.

Kubatov Gábor kiemelte: régen a haza sorsa forradalmakban, csatákban, háborúkban dőlt el, a több mint ezer esztendő alatt sokan az életüket áldozták fel azért, hogy ma itt állhassunk, magyarként. Kijelentette, manapság a csatáinkat nem a lövészárkokból vívjuk meg, hanem a közösségi médiában, és az egykori toborzás ma a mozgósítás.

Kubatov Gábor szerint a Fidesz soha nem volt ilyen szervezett, összetartó és egységes. Azonban megjegyezte: szükség van arra a szavazókörönkénti plusz öt emberre, akik 2002-ben még nem voltak meg. Szükség van mindenkire a családokból, a barátok közül, „egyetlen egy ember sem maradhat otthon” – jelezte.

Úgy fogalmazott:

azért fog győzni a Fidesz a következő választásokon, „mert mindnyájunknak Magyarország az első”.

Deutsch Tamás: Brüsszel és a magyar baloldal el akarja venni a szabadságunkat

Brüsszel és a magyar baloldal el akarja venni tőlünk a szabadságunkat, a Fidesz-KDNP azonban azt megvédi – jelentette ki Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a Fidesz 29., budapesti tisztújító kongresszusán vasárnap.

A politikus bírálta az Európai Uniót, mondván, az európai hatóságok semmit sem tesznek, amikor migránsok százezrei lépnek be a közösség területére, törvénytelenül.

„Az Európai Unió nettó agyrém” – jelentette ki, példaként említve annak a tizenegy éves ír kislánynak az esetét, aki 1,1 millió forintnak megfelelő bírságot kapott, miután egy futballmeccs után beszaladt a pályára.

Kijelentette:

„Brüsszel a hatalmával visszaélve hideg polgárháborút folytat a lengyelek és a magyarok ellen. Az egészpályás letámadás keretében el akarják venni tőlünk a szabadságunkat”.

A 21. században még mindig vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy azt elvehetik – folytatta -, akik meg akarják mondani, hogy Magyarország hogyan éljen. Még mindig vannak olyanok, akik azt tartják: minden csak úgy helyes, ahogy ők mondják.

„Szétvernének mindent, amin a szabadságunk alapul: a családjaink összetartó erejét, a házasság és a gyereknevelés hagyományos formáját, a szabad gondolkodáson alapuló, vitázó közösségeinket, az egyházainkat, majd végül a nemzeti szuverenitásunkat is” – mondta.

Szerinte Európa harmincéves története úgy is leírható, hogy eljutott a Brezsnyev-doktrínától a genderdoktrináig, a kommunista világbirodalom koncepciójától a brüsszeli birodalom koncepciójáig.

Azt ígérte:

a Fidesz-KDNP képviselői meg fogják védeni az ország szabadságát Brüsszelben és Budapesten egyaránt. Megvédik például azt, hogy a magyarok szabadon dönthessenek a rezsiárakról, és ki fognak állni Brüsszelben a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokért is.

Úgy fogalmazott: „Ami jár, az jár.”

A Fidesz-KDNP továbbra is nemet mond a bevándorlásra – hangoztatta, és megjegyezte, Brüsszel Magyarországra akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát. Brüsszel és a magyar baloldal annak a lehetőségét is el akarja venni, hogy a magyar szülők szabadon dönthessenek gyermekeik neveléséről, de a Fidesz-KDNP képviselői nemet mondanak a gyermekekre leselkedő agresszív LMBTQI+ szexuális propagandára is.

„Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első” – zárta szavait.

Marek Kuczynski, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt politikusa arról beszélt, hogy az utóbbi években gyakran megtapasztalják a szoros magyar-lengyel barátság jelentőségét, hiszen összeköti a két népet a sorsközösség, a közös történelem, továbbá az, hogy hasonlóan látják a jelen politikai valóságot és Európa jövőjét. A nemzet szabadsága és az állam szuverenitása számukra érték – jelentette ki.

Azt mondta: országaik szuverenitását nemcsak keletről, hanem nyugatról is támadják. Hibrid háború folyik a lengyel határon a Kreml által támogatott fehérorosz rezsim miatt, de a veszélyek nemcsak keletről, hanem az unión belülről is származnak, mert egy szuperállami modellt próbálnak rájuk erőltetni – magyarázta.

Közölte: az EU-nak sürgős reformokra van szüksége, ezért decemberben Varsóban egyeztetnek majd az európai konzervatív pártok az unió jövőjéről.

Kiemelte:

a magyar-lengyel és a visegrádi együttműködésnek köszönhetően Közép-Európa erős és erős is marad, ezért továbbra is együtt kell működniük.

Marek Kuczynski végül sok sikert kívánt a Fidesznek a jövő évi választásra.

Fontos kormányzati eredmény

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy ma már bátran lehet családot alapítani a különféle kormányzati segítségekkel. Kiemelte, hogy az elmúlt 11 évben közel a felére csökkent az abortuszok száma, de a cél, hogy minden kisgyermek élete kiteljesedjen.

2006 októberében a gyurcsányi terror célja a rettegés előidézése volt.

„Átláthatóságot ígért Karácsony, de hazudnak reggel, délben és este”

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere arról beszélt, hogy Karácsony zöld fordulatot ígért, de több fát vágott ki, mint amennyit ültetett. Azt ígérte Karácsony, hogy párbeszéd lesz, de még kérdést sem lehet feltenni.

Átláthatóságot ígért Karácsony, de hazudnak reggel, délben és este.

Tudtuk, hogy Karácsony teljesen alkalmatlan, de legalább magas és vékony. Kosz, rendetlenség, hajléktalanok – ezt kaptuk Karácsonytól – mondta a polgármester. Kovács közölte, marketingre költ a budapesti baloldal.

Kovács felhívta a figyelmet, hogy a budapesti példa mutatja meg a legjobban, mi lesz az országgal a baloldali kormányzás során. A baloldaliak készpénznek veszik, hogy Budapesten minden körzetet megnyernek, de ezt ne hagyjuk nekik – tette hozzá. A fideszes polgármester arról is beszélt, hogy a munkát mindig el kell végezni, mindenhová be kell csöngetni.

A Fidesz vagy a rombolás – ez a két alternatíva.

Sztojka Attila: a cigányság ügye nyomormarketing volt a baloldal számára

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos szerint az ellenzék márkája a bóvlizmus lett. Amikor látható, hogy 2010 óta milyen eredményeket értünk el, akkor sokan természetesnek veszik a jót – tette hozzá.

2010 előtt sem gazdaságilag, sem társadalmilag nem voltak jó idők.

A cigányság ügye nyomormarketing volt a baloldal számára – mondta Sztojka. A kiszolgáltatottság fenntartása volt a cél – tette hozzá. 2010 után egymás mellé álltunk, hogy mindenki számára tisztességes és biztonságos élet legyen, és mára a vidéki élet egyre inkább élhetőséget jelent.

2010-hez képest 50 százalékkal több roma dolgozik Magyarországon.

Sztojka Attila arról is beszélt, hogy a hátrányos helyzetű emberek oktatására is lényegesen több jut. A magyarországi települések kétharmada megvalósított valamilyen felzárkózási programot – tette hozzá. Soha többet nem akarunk kiszolgáltatottságot és félelmet, lehetőséget és értékeket akarunk – mondta a kormánybiztos. Nemzeti ügyként kell kezelni a romák ügyét – hívta fel a figyelmet.

A munkaalapú társadalom megvalósulásával a romák visszakapták saját önbecsülésüket is, és képesek részt venni gazdasági és társadalmi folyamatokban.

2027-ig 4265 milliárd forint jut vidékfejlesztésre

Nagy István földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy a gazdák is nehéz időszakon vannak túl, de sikeresen helytálltak. Látványosan fejlődött a magyar mezőgazdaság az elmúlt években, és a magyar agrárium ütésálló lett – tette hozzá.

Feladatunk, hogy minden hazai térség a nyertese legyen az agrárium fejlődésének.

A vidék nem egy homogén struktúra – tette hozzá. A következő években 2027-ig 4265 milliárd forint jut vidékfejlesztésre.

Ez olyan mozgásteret biztosít, ami korábban elképzelhetetlen volt.

A történelemnek nincs vége

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arról beszélt, hogy a baloldal szerint álprobléma, hiszti és kommunikációs trükk a bevándorlás. A történelemnek nincs vége, és most népvándorlásként tör ránk. Hat éve próbálnak minket megtörni ebben a témában, de egyszer sem sikerült – mondta az államtitkár.

Míg egyes országok elfogadták a migrációt, addig Magyarország kitartott a vitákban.

Dömötör közölte, hogy ennek a közösségnek köszönhető, hogy nincs betelepítés Magyarországra, és ez addig marad, amíg ez a kormány marad.

Dömötör szerint a baloldal nem tud annyira összevissza lenni, hogy ne tudjanak kárt okozni. Emlékszünk arra, hogyan akarták drótvágóval átvágni a kerítést – tette hozzá. Márki-Zay szerint a bevándorlás összességében pozitív, és amúgy sem bántanak senkit.

Igazi Gyurcsány-fióka.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy nekik a magyarok boldogulása a legfontosabb, és meg fogják védeni az otthonukat.

Lezsák Sándor: sorsdöntő választás következik

Lezsák Sándor, a parlament alelnöke arról beszélt, hogy sorsdöntő választás következik. 2006-ban torkon vágták a rendszerváltást – tette hozzá. Mára a Fidesz-KDNP-ben érvényesül az, amit az MDF képviselt 1987-1990 között.

A Hír TV-n élőben látható a Fidesz tisztújító kongresszusa. Az eseményt délelőtt 10 órától élőben követhetik végig az érdeklődők.

Novák: megvédjük a magyar családokat!

Magyarország az elmúlt években ismét megmutatta Európának és a világnak, hogy nemzeti érdekeiért kész bármikor megküzdeni, szuverenitásából nem enged, és győzni is tud – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán vasárnap.

„Velünk, magyarokkal számolni kell. Nem adjuk a Földünket, nem adjuk a történelmünket, és nem adjuk a jövőnket sem. Megvédjük a magyar családokat, megőrizzük a családot annak, ami: az élet bölcsője, a büszkeség alapja, a hely, ahonnan jöttünk, és az érték, amit gyerekeinknek, unokáinknak továbbadunk”

– fogalmazott.

Hozzátette: hálás, hogy olyan országban élhet, ahol a család biztonságban van, és ahol csak a szülők dönthetnek gyermekeik neveléséről.

Novák Katalin – aki a kongresszuson miniszteri posztja miatt leköszönt a Fidesz alelnöki posztjáról – méltatta a kormány 2010 óta a családokért tett intézkedéseit. Elmondta: az elmúlt két évben 200 ezer fiatal pár életkezdését segítették a babaváró támogatással, év végére pedig eléri a százezret az otthonfelújítási támogatásban részesülő családok száma, valamint 200 ezer család otthonteremtését támogatták a CSOK-kal, ami közel egymillió magyar embert jelent.

Megjegyezte: ebben az egymillióban benne vannak azok a baloldali politikusok is, akik csak azután szüntetnék meg a családtámogatásokat, miután ők már mindannyian igénybe vették. Kitért arra is: 34 ezer határon kívül született gyermek családja részesült életkezdési támogatásban a köldökzsinór programon keresztül, és 2,5 millió nyugdíjas kapott 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot és a kiegészítő nyugdíjemelést.

Hangsúlyozta: a baloldal „családellenes politikája” megszüntette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatást és a 13. havi nyugdíjat is. Ugyanakkor – folytatta – a 2010-es családbarát fordulatnak mára már vannak kézzelfogható eredményei, Európában Magyarországon nőtt leginkább a gyermekvállalási kedv, a nők foglalkoztatottsága, és a házasságkötések száma is. Hozzátette: 123 ezerrel több gyermek született 10 év alatt, mintha maradt volna a baloldal. Arra is kitért: az abortuszok száma közel a felére csökkent.

Kijelentette:

a munkát folytatják, jövőre a beteg gyermeket nevelő szülők támogatása a minimálbér szintjére emelkedik, jön a fiatalok adómentessége, a 13. havi nyugdíj, és 2 millió szülőnek adnak vissza 600 milliárd forintnyi adót.

A családtámogatások soha nem látott szintre emelkednek, 2010-hez képest 3,5-szer akkorára, ami a GDP 6,2 százalékát jelenti – közölte.

Jelezte azt is: a Fidesz elhagyta az Európai Néppárt „süllyedő hajóját”, és most egy új szövetséget hoz létre, amely összefogja a nemzeti szuverenitás, az egészséges önvédelem és a hagyományos családok pártján álló politikai erőket.

Azzal zárta beszédét:

hivatását szerető nőként, három gyermeke jövőjéért, felelősséget viselő anyaként, hitvalló református keresztényként, hazájára büszke magyar emberként tudja, hogy a Fidesz politikai közösségére van szüksége Magyarországnak, ahogy a Fidesznek is szüksége van a nőkre a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában