Ukrán válság

2022.03.11. 08:37

Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segélyakciója zajlik

Hazánk tízezer vérvételi zsákot küld Ukrajnába, amely akár harmincezer sebesült ellátására is elég lehet.

Borzalmas és szívszorító mindaz, amin az embereknek keresztül kell menniük Ukrajnában, immáron tizenhat napja. Mi ahol csak tudunk, segítünk, hiszen több mint 200 ezer menekültet fogadtunk a határainkon, amivel párhuzamosan jelenleg is zajlik Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segélyakciója

– fogalmazott közösségi oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

Hozzátette: látva mindazt, ami Ukrajnában történik, nem kérdés, hogy ilyenkor a legfontosabb nem lehet más, mint az emberi élet védelme. 

Az Országos Vérellátó Szolgálattal ezért ma soron kívül teszünk eleget az ukránok segítségkérésének és tízezer vérvételhez szükséges zsákot küldünk az országba

– közölte a miniszter.

„A jelentések szerint a háború rendkívüli mértékben megnövelte a véradási hajlandóságot az országban, de a levett vér tárolásához és hasznosításához speciális vérzsákokra van szükség, amiből jelenleg komoly hiány van. A kormány döntése értelmében ezért most segélyszállítmányt küldünk a magyar kapacitásokból, amely adomány órákon belül a határon lesz, hogy az illetékesek továbbvigyék oda, ahol arra a legnagyobb szükség van. A tízezer vérvételi zsák akár harmincezer sebesült ellátására is elég lehet, most mégis inkább azt kívánnánk, bárcsak egyet se kéne használni” – zárta sorait Szijjártó Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában