Erőforrás

2022.09.01. 12:47

Beneda Attila: bátran lehet támaszkodni a tehetségre

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára minősített tehetséggondozó műhely elismerést adott át a budapesti Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola tanévnyitóján.

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelõs helyettes államtitkára átadja a minõsített tehetséggondozó mûhely elismerést Kékesné Czinder Gabriellának, az iskola igazgatójának (j) a budapesti Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola tanévnyitóján 2022. szeptember 1-jén.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A tehetség olyan erőforrás, olyan kincs, amelyre bátran támaszkodhatunk - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a budapesti Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola tanévnyitóján, ahol minősített tehetséggondozó műhely elismerést is átadott.

Beneda Attila jelezte: a tehetséggondozás területén 2009 és 2022 között már 19 ezer projekt nyert el több mint 33 milliárd forint értékű támogatást, és idén minden eddiginél magasabb, 4,4 milliárd forintos forrást biztosít a kormány a tehetséges fiatalok felfedezésére, támogatására.

A helyettes államtitkár köszöntőjében arról is beszélt: a diákok a tudásért járnak iskolába, de az ott szerzett tapasztalatok és a társakkal való kapcsolatok is meghatározzák későbbi életüket.

A minősített tehetséggondozó műhely címmel kitüntetett intézményt méltatva Beneda Attila felhívta a figyelmet arra: az addetur szó is azt jelenti, hogy adj hozzá. Kiemelte: az iskolában harminc éve folyó tehetséggondozó munka elismerése az elnyert cím.

Kékesné Czinder Gabriella, az iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy a bíráló bizottság alkalmasnak találta az iskolát legalább öt évig a minősített tehetséggondozó műhely címre.

Jelezte, hogy intézményükben a hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozása is megvalósulhat.

Köszöntőjében kitért arra, hogy a nevelőtestület teljes, és nyáron az infrastruktúrát is fejlesztették.

Kékesné Czinder Gabriella az MTI kérdésére elmondta: intézményükbe 242 tanuló jár, akik az Addetur-modell szerinti integrált és inkluzív nevelésben részesülnek.

A tanévnyitón Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, valamint Novák Péter színművész, énekes is köszöntötte a tanulókat jó tanácsokkal látva el őket a tanévre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában