Eldugott helyszínek

2022.10.28. 07:44

Szegi mellett a korábbi adóparadicsom, Újlengyel is vonzotta Gyurcsányék körét

Összesen több mint 160 millió forint értékben szerződött a Demokratikus Koalíció 2018 és 2020 között olyan, ma már felszámolás alatt álló cégekkel, amelyek a magyar adóparadicsomként ismert Újlengyelben voltak bejegyezve – tudta meg a Magyar Nemzet. Gyurcsányék kistelepülésekről rendeltek közösségimédia-tanácsadást.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Nem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szegi az egyetlen vidéki kistelepülés, amelyhez köze van a Demokratikus Koalíciónak. Amellett ugyanis, hogy a Gyurcsány-párt EP-képviselői kifizetőhelye a zempléni kis faluban van, a DK-nak több céges partnere is meglehetősen eldugott helyszínekhez köthető – számol be róla a Magyar Nemzet

Az osztrák határnál található, kevesebb, mint négyszáz lelkes Und községben van bejegyezve például a Marketing and Analytics Kft., amely ma ugyan már felszámolás alatt áll, de 2019-ben és 2020-ban is zsíros tanácsadói szerződéseket kötött a Demokratikus Koalícióval közösségimédia-tanácsadás címszó alatt. 

Ebben a két évben az Országgyűlés Hivatala által közzétett szerződések szerint összesen több mint 110 millió forintot fizettek ki a cégnek Gyurcsányék. 

A Marketing and Analytics Kft. tulajdonosa a miskolci illetőségű Suga Gábor Patrik, aki összesen kilenc céghez kötődik, amelyek székhelye Undon van. A DK-val szerződő Marketing and Analytics Kft. korábban a Pest megyei Újlengyelben volt bejegyezve, amely adóparadicsomnak számított régebben, mivel a település abból tett szert bevételre, hogy nem vetett ki iparűzési adót, hanem az emiatt papíron odaözönlő cégektől befolyó irodabérletekből és gépjárműadóból szerzett pénzt. 

 

Így fordulhatott elő, hogy több cég volt bejegyezve Újlengyelben, mint ahány lakosa volt a településnek. Sőt, akadt olyan telek is, amely mintegy ezer cég székhelyéül szolgált egyszerre. 

A DK megbízásait elnyerő Marketing and Analytics Kft. székhelyének címére is számtalan céget jelentettek be. Így a felszámolás alatt álló, több mint százmillió forintos adótartozást felhalmozó FerWolf Team Kft.-t is, amelynek szintén Suga Gábor Patrik volt a tulajdonosa. 

A FerWolf Team Kft. egyébként korábban SGP Analytics Kft. néven szerepelt a cégnyilvántartásban, és szintén kapott megbízásokat a Demokratikus Koalíciótól: összesen több mint ötvenmillió forintot fizettek ki Gyurcsányék ennek a vállalkozásnak 2018-ban és 2019-ben közösségimédia-tanácsadásért.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában