Hungary Helps

2022.11.02. 13:03

Szijjártó: Magyarország orvosi eszközökkel segíti a jordániai keresztény közösségeket (videó)

A Jordániai Karitászt vezető Váel Szulejmánnal közösen tartott sajtótájékoztatón leleplezték a magyar egészségügyi eszközökről szóló emlékplakettet is.

Forrás: Facebook

Magyarország mintegy 250 millió forint értékben szállít orvosi eszközöket Jordániába a keresztény közösségek egészségügyi ellátásának javítása érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Ammánban. 

A tárcavezető a Jordániai Karitász katolikus segélyszervezetnek szállított, alapvetően magyar gyártású eszközök átadásán a keresztény menekültek, valamint az őket befogadó közösségek támogatásának fontosságát hangsúlyozta. 

„Reméljük, hogy ezzel a segítséggel mind a befogadó keresztény közösségek, mind a Szíriából menekült keresztények ellátása könnyebbé és jobbá válik” – mondta. 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „a világ ma súlyos biztonsági problémákkal szembesül, de nem szabad elfelejtenünk ezen körülmények közepette sem, hogy a világ számos pontján egyes közösségek nagyon komoly üldöztetésnek vannak kitéve”. 

Kiemelte, hogy

 a keresztények a világ legüldözöttebb közösségei közé tartoznak, Magyarország pedig, több mint ezeréves keresztény államisággal rendelkező országként, felelősnek érzi magát a nehéz helyzetben lévő keresztények megsegítéséért. 

A miniszter arról számolt be, hogy a kormány a Hungary Helps programban tíz olyan jordániai projektet támogat 900 millió forint összértékben, amelyek a helyi keresztény közösségeket segítik, és ezek a jövőben is folytatódni fognak. 

„Ha a keresztény közösségek a világon bárhol bajba kerülnek, abban egészen biztosak lehetnek, hogy Magyarországra, a magyar emberekre és a magyar kormány segítségére számíthatnak” – szögezte le.

A Jordániai Karitászt vezető Váel Szulejmánnal közösen tartott sajtótájékoztatón leleplezték a magyar egészségügyi eszközökről szóló emlékplakettet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában