Baloldali összefonódások

2022.12.14. 09:07

Jól ismerheti Dobrev Klára a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailit

Soros-szervezetben dolgozott együtt a magyar és a görög politikus, ráadásul több személyi összefonódásra is fény derült a magyar és a korrupciós botrányba keveredett uniós baloldal között.

2022. december 7-én az Európai Unió Irodalmi Díjának brüsszeli átadási ünnepségén készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyeztek Belgiumban 2022. december 11-én

Forrás: MTI/AP/Európai Parlament

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője nemcsak a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének képviselőcsoportjában ült egy asztalnál a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival, hanem a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (ECFR) is – írja a Magyar Nemzet.

Az ECFR a Soros-hálózat egy olyan kiemelt gyűjtőhelye, amely volt és jelenlegi nagy befolyással bíró politikusokat karol fel, hogy a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztessenek. A rendezvényeiken pedig Soros György és fia is rendszerese felszólal. A lobbiszervezet legutóbb a dollárbaloldal és a DatAdat adatbizniszügye kapcsán fordult elő a magyar sajtóban.

Noha az ECFR rendszerint beszámol egy-egy politikus korrupciós botrányáról, érdekes módon megpróbálta eltüntetni annak a nyomait, hogy Kaili bármikor is a tagjuk lett volna. Ám az internet nem felejt, a politikus több alkalommal – például önéletrajzában – feltüntette, hogy az ECFR tagja.

A baloldali összefonódások kapcsán az Alapjogokért Központ további személyi kapcsolatokra hívta fel a figyelmet. A szervezet Facebook-posztjában azt írja, 

Eva Kaili nem csupán Dobrev Klárával, hanem Korányi Dáviddal és Bajnai Gordonnal is tagtársak, ők ugyanis mindhárman a Külkapcsolatok Európai Tanácsában a magyar részlegnek tagjai. 

Érdekesség – teszik hozzá –, hogy az adathalász DatAdatból, Bajnai Gordon üzlettársaként ismert Dessewffy Tibor az ECFR-ben szintén tagtársa Bajnai Gordonnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában