Iskolabotrány

2023.01.27. 18:14

Megszólalt az Eötvös Gimnázium: tagadják a korrupciós vádakat

A botrányba keveredett budapesti iskola nyilatkozatban reagált az elmúlt napokban kirobbant botrányra.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

Facebook-oldalán tett közzé nyilatkozatot a budapesti Eötvös József Gimnázium. A középiskola az elmúlt napokban kirobbant korrupciós botrányra reagált, tagadták a vádakat. 

Azt írták, 

bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.

Mint írták, "a  jogszabályoknak megfelelően - mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz". 

Azt is hozzátették, az Eötvös Gimnázium "a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb".

Emlékeztettek, hogy a botrányt kirobbantó hangfelvétel tartalmának kérdésében a hatóságok vizsgálják a sajtóban nagy visszhangot kapott ügyet, mely vizsgálatot az egész iskola támogatja.

Hozzátették, hogy a vizsgálat ideje alatt "nem tudnak és nem is akarnak" többet mondani. 

Mint megírtuk, a Metropolhoz eljuttatott hangfelvétel robbantotta ki a botrányt néhány nappal ezelőtt, melyből kiderült, hogy a budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor több évtizede „árulnak” minimum félmilliós kenőpénzekért iskolai helyeket a felvételit elbukó, pénzes szülők gyerekeinek. Az ügyben azóta a rendőrség is nyomozást indított, a legújabb hírek szerint pedig a diákok is tudtak a gyanús ügyekről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában