Amíg szükséges

2023.03.20. 11:05

A kormány folytatja az ukrajnai menekültek és az üldözött keresztények támogatását (videó)

Magyarország folytatja valaha volt legnagyobb humanitárius akcióját az ukrajnai háború áldozatainak támogatása érdekében, és továbbra is segíteni fogja az üldözött keresztény közösségeket világszerte - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Szijjártó Péter az Európai Humanitárius Fórumon mondott beszédet 2023. március 20-án

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Európai Humanitárius Fórum megnyitóján kijelentette, hogy a kormány humanitárius stratégiáját főként két tényező határozza meg: egyrészt az ukrajnai háború közelsége, másrészt hazánk több mint ezeréves keresztény államisága.

Felszólalásában hangsúlyozta, hogy Magyarország történelme legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtja végre jelenleg, nagyjából 1,1 millió menekült távozott eddig Ukrajnából az országon keresztül, a maradni kívánók számára pedig a hatóságok segítik a munkába állást, egyenlő hozzáférést biztosítanak az egészségügyi ellátáshoz és az oktatáshoz. Ennek megfelelően mintegy 1300 iskola és óvoda fogadott ukrán gyerekeket.

Tavaly több mint 100 millió eurót fordítottunk erre a célra, s folytatni fogjuk a valaha volt legnagyobb humanitárius akciónkat, amíg csak szükséges

 - szögezte le.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy napjainkra már a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, számos közösség napi szintű üldöztetéssel és hátrányos megkülönböztetéssel néz szembe.

Kiemelte: a kormány ezért elindította a Hungary Helps nevű programot, amelynek keretében 80 millió dollárral már több mint egymillió kereszténynek segítettek az otthon maradásban vagy a hazatérésben.

Magyarország ezt a programot is folytatni fogja, amíg szükséges - közölte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában