Merénylet

2023.10.21. 15:52

Eltitkolt terrortámadás: marokkói migráns késelt meg egy 70 éves férfit Nagy-Britanniában (videó)

A Hamászhoz köthető terrortámadást titkoltak el a brit hatóságok. Már a hétfői brüsszeli terrortámadást megelőzően hajthattak végre egy, az izraeli–palesztin konfliktushoz köthető merényletet az Egyesült Királyságban – számolt be a The Telegraph brit napilap.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az eset október 15-én – egy nappal azelőtt, hogy Brüsszelben egy tunéziai illegális bevándorló végzett két svéd futballdrukkerrel – történt az angliai Hartlepool városában. 

A beszámolók szerint egy marokkói migráns, aki 2020-ban érkezett Nagy-Britanniába, megkéselt egy 70 éves férfit.

Az Express brit lap szerint a terrorista bosszút akart állni a Gázai övezetben az izraeli válaszcsapások következtében elhunyt palesztin gyermekekért. 

Az eset azért különösen érdekes, mert a hatóságok nem adtak hírt – legalábbis nem terrortámadásként kezelték – az incidensről, az ország terrorfenyegetettségi szintje továbbra is a harmadik fokozaton áll a lehetséges ötből. A Telegraphnak nyilatkozó forrás szerint a rendőrség azért nem verte nagydobra az esetet, hogy elkerülje a hasonló támadások megismétlődését, valamint az úgynevezett másoló (copycat) támadókat. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában