Gyurcsány embere

2024.02.24. 09:30

Varju Lászlót áldozatként próbálják bemutatni a baloldalon

Erőszakos köztörvényes bűncselekményeket követtek el, mégsem akarnak lemondani, ez is bizonyítja, hogy a baloldalon semminek nincs következménye – erről is beszélt Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője az Origónak.

MW

Varju László, a DK képviselője napirend után szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A bíróság nemcsak testi sértés, hanem garázdaság és választási csalás miatt is elítélte, mégis Varju Lászlót most áldozatként próbálják a baloldalon bemutatni, ami jól szimbolizálja azt a tényt, hogy a baloldalon a bűnöknek sincs következménye – jelentette ki Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban a Varju László ellen hozott bírósági ítélet kapcsán.

A Nézőpont Intézet elemzője úgy látja, hogy

Varju László azok közé tartozik, akik már régi harcostársai Gyurcsány Ferencnek, hisz államtitkárként a bukott miniszterelnök kormányában szolgált.

Ebben a zárt közegben nincs olyan ítélet, ami következményekkel járna, tagjai még a legnyilvánvalóbb bűntettek esetén is megvédik egymást – tette hozzá.

Az elemző szerint

Varju László és Fekete-Győr András esetén nemcsak világos ítélet született, hanem azt is tudjuk, hogy a két személy, amit tett, azt tudatosan tette, így ebben a helyzetben az lenne a minimum, hogy távoznak a közéletből.

A teljes cikkért kattintson.

Nagy Ervin: a baloldalnak taktikai érdeke lenne, hogy Varju László és Fekete-Győr András lemondjon

Nehéz helyzetbe hozza pártját Varju László és Fekete-Győr András – mutatott rá a XXI. század elemzője a két baloldali politikus elítélése kapcsán, írja a Magyar Nemzet.

Nagy Ervin úgy véli, a következménynélküliség ráragad a baloldalra, ami kiváló támadási felületet biztosít és a bizonytalan szavazókat is elriasztja. Szerinte az ilyen ügyek gátjai a baloldal térnyerésének, a választói bázis növekedésének, így nem „csupán” morális, hanem taktikai hiba is a politikai verseny élvonalában tartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában