Voks 24

2024.05.18. 18:08

Menczer: a választás tétje háború vagy béke (videó)

A június 9-ei választás tétje háború vagy béke - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szombati, a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában.

MW

Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Fotó: Balogh Zoltán

Magyarország csak a magyar emberek támogatásával tudja megőrizni békepárti pozícióját - közölte Menczer Tamás.

A politikus a nemzetközi történések kapcsán a sorkatonaság és az atombomba kérdésköréről szólt. Emlékeztetett Markus Söder bajor miniszterelnök kijelentésére, aki szerint kell egy mesterterv a sorkatonaság visszaállítására Németországban. Manfred Weber, az Európai Néppárt "háborúpárti" elnöke pedig már az "európai dimenziókról beszélt".

Továbbá - folytatta - Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének a frakcióvezetője, tehát a demokraták Amerikában már azt mondják, hogy ha az oroszok áttörik a frontot, akkor be kell menni katonával, akkor összeáll a kép. Sorozás, kötelező sorkatonaság és katonák beküldése Ukrajnába - tette hozzá.

A másik meg az atombomba kérdése. Ugyan a francia elnök azt mondta, hogy ők 1500 kilométerre vannak, de mi meg itt vagyunk a szomszédban. Tehát mi se atombombáról nem akarunk hallani, se katonák küldéséről

 - fogalmazott a videónyilatkozatban Menczer Tamás.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában