szponzorált tartalom

2021.05.18. 09:29

Miben segíthet a tudakozó?

Néha azon bosszankodunk, hogy valamilyen lényeges tájékoztatást vagy elintéznivalót mulasztunk el, ezért azt sem tudhatjuk, hogy családtagunk vagy barátunk került-e kockázatos helyzetbe, vagy csak egy szimpla marketingcélú megkeresést mellőztünk. Igaz a fontos hívások a számunkra ismert számokról érkeznek.

Fotó: pexels.com

A tudakozó és az ismeretlen telefonszámok

A tudakozó nagyon hatékony lehet, akkor, ha ismeretlenül hívnak minket és még vissza sem tudjuk nyomozni a telefonszámot. A nem kívánatos hívásokat, gyakoriak sajnos a marketinges „spam” hívások, a számok blokkolásával védhetjük ki, ilyenek a bosszantó valamilyen biztosítással kapcsolatosan telefonhívások.

A pandémia miatt megjelentek a különböző üdüléseket igen olcsón kínáló személyek is, ezek nagyobb része egyszerű átverés, az ilyen megkereséseket nagyon hamar meg szakíthatjuk, sajnos tiltani nem tudjuk, mert később másik telefonszámról hívhatnak újra. Kivéve, ha udvariasan közöljük a hívó féllel, hogy nem érdekel az ajánlata. Ezek kiküszöbölésére hatékony a tudakozó, főleg, ha online alkalmazzuk.

Melyik jobb telefonálni vagy online szörfölni?

Korábban nagyon egyszerű volt egy adott szolgáltató tudakozójának a megjegyzése. Manapság azonban nagyon sok a szolgáltató és a tudakozók egyre népszerűbbé váltak, ezért érdemes jól használni az online nyújtotta lehetőségeket. Az adatbázisban könnyű eligazodni, hiszen minden egy jól kialakított és felépített platformon zajlik, nincs szükség gépi hanggal történő beszélgetésre, sőt a legmodernebbeknél még chat szolgáltatás is van.

Mi jellemző a tudakozóra?

Gyors és kényelmes – ahogy a Telefonszám tudakozó jellemzi – és nem kell más, mint egy stabil internetkapcsolat, valamint egy jó okoseszköz, és már is tudunk keresgélni az adatok sokaságában. Azt vegyük figyelembe, hogy az eleve titkosított magántelefonszámokat nem tudjuk lekérni, ellenben a reklámcélú megkereséseket még a hívás előtt megszüntethetjük.

Amikor mondjuk fodrászt, futárszolgálatot, asztalos vagy egy jó szerelőt szeretnénk megtalálni, a tudakozó szintén hasznos segítség lehet, mert lakcímre, névre és akár foglalkozásra szintén kapunk találatot.

Segítség a mindennapokban

A tudakozó tulajdonképpen egy rendkívül hatékony segítség, hogy védeni tudjuk a számunkat vagy az ahhoz kapcsolódó adatokat. A net folyamatos fejlődésének köszönhetően nekünk is lépéselőnyben kell lenni az információval. A jelenlegi helyzet pedig kedvez az online keresésnek, hiszen sokan home office-ban dolgoznak. Az sem hátrány, hogy a bosszantó, kéretlen hívást nagyon hamar blokkolhatjuk. Ha ilyeneket az okoseszközön letiltjuk, akkor legközelebb nem tudnak már megkeresni.

Legyünk azért óvatosak a virtuális világban! Nagyon gyakori, hogy véletlen pl.: utazásos nyereményjátéknál a feliratkozás alkalmával megadtuk a számunkat, aztán csak csodálkozunk, ha valaki névtelenül megkeres. Ilyenkor célszerű minden esetben elolvasni az úgynevezett „apróbetűs” részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában