SÉTA

2008.02.26. 10:11

Tecktonik, avagy új táncőrület a tinédzsereknél

A kamaszok legújabb táncőrülete az úgynevezett Tecktonik. Tulajdonképp mi is ez? A franciák keresztelték el ezt a stílust, ami leginkább a Jumpstyle-hoz hasonlítható. Ismert még tck, vertigo és Milky Way neveken is.

Gladányi Mariann, Mikoly Mercédesz, Tolnai Lajos Gimnázium, Gyönk

Ez egy Dance alapú tánc, hip-hop és techno stíluselemekkel keverve. Eredetileg Párizsból származik, s 2000 körül alakult ki a francia főváros Metropolis nevű klubjában. Bár már nyolc éves, igazából csak most került a figyelem középpontjába. Leginkább közösségi és videó oldalakon keresztül vált ismertté. Először 2007. szeptember 15-én került a szélesebb nyilvánosság elé Párizsban, a Techno Parádén. Sokan az emósokhoz hasonlítják a műfaj hódolóit elsősorban öltözködésük miatt, de a két irányzat sok mindenben eltér egymástól. Az élethez való viszonyuk is más, az emósokkal szemben ők az élet vidámabbik oldalát választják. Ám a Tecktonik táncosok is testhez álló dzsekiket és karcsú-fitt farmert viselnek. Ők szintén hajlanak arra, hogy futurisztikus hajvágásaik legyenek és néha egyik szemük körül egyedi sminkeket hordanak, például egy csillagot. A műfaj jeles képviselője TreaxY táncos-koreográfus, akit még Madonna is felkeresett. Jó tudni, hogy a híres David Guetta is Tecktonik-os előadó. A legnagyobb Tecktonik táncosok: Spoke, Jey-Jey, VAVAN, MickTaZz, TreaxY, Lecktra és Lili Azian. Hozzá kapcsolódó táncstílusok: a Hardstyle, a Jumpstyle, a Techno és az Electro.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!