SÉTA

2010.09.29. 16:11

Probléma-szoba

A SÉTA oldalnak ebben a rovatában a fiatalok problémáival foglalkozunk. Szakértőnk, Oláh-Szijjártó Linda pszichológus válaszol ezentúl a kérdéseitekre, és segít eligazodni a tinédzser kor útvesztőiben.

M. Á.

Ha bármi gondotok van, vagy csak tanácsra lenne szükségetek, azt megírhatjátok – akár név nélkül is – az [email protected] e-mail címre, mi pedig továbbítjuk azt Lindának. Jelige: SOS

A barátom erőlteti, hogy lefeküdjek vele, de nekem ehhez semmi kedvem. Már 21 vagyok. Megtegyem, hogy velem maradjon?

A szex a felnőttkori párkapcsolat természetes része, de csak akkor, ha mindkét fél vágyik az együttlétekre. Ha nem szeretnél lefeküdni a barátoddal, annak oka van. Ne hidd el neki, hogy veled van a baj, ne engedd, hogy sértegessen emiatt, de azt se, hogy a szakítással zsaroljon.

Ha idegenkedsz az együttléttől, inkább gondolkodj el azon, mi lehet az oka. Minden oké a kapcsolatotokkal? Mit érzel iránta? Hogyan viselkedik veled a hétköznapokon? Volt esetleg korábbi negatív élményed, vagy hallottál egy olyan rémtörténetet, ami nem hagy nyugodni?  Vagy csak egyszerűn még nem állsz készen a dologra?

Ha úgy érzed, a helyzet nem javul, mondd el neki őszintén, mitől félsz, mi aggaszt, és kérd meg, hogy várjon türelemmel, amíg úgy nem érzed, hogy te is szeretnéd az első alkalmat vele. Ha nem ért meg téged, ha kiabál, fenyeget, vagy piszkál emiatt, - akkor sajnos el kell gondolkodnod azon, vajon milyen jövője lehet egy ilyen kapcsolatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!